Задъхване при изкачване на стълби? Това няма нищо общо с

...
Задъхване при изкачване на стълби? Това няма нищо общо с
Коментари Харесай

Защо се задъхваме при изкачване на стълби?

Задъхване при нанагорнище на стълби? Това няма нищо общо с тежестта.

Разбира се, да се откажете от асансьора е мъчно решение. Изкачването по стълбите не е лека задача. За благополучие, това неприятно възприятие на зной и тежест не е симптом за здравословни проблеми.

Медицински аргументи
Затрудненото дишане е обикновено при нанагорнище на стълби, само че е целесъобразно да се консултирате с доктор, в случай че в този миг изпитате болежка в гърдите, кашлица или отичане на краката, защото това може да е симптом на здравословни проблеми.

И в този момент дано разберем за какво се появява задъхване при нанагорнище на стълби, даже да няма медицински аргументи.

Задухът може да възникне, когато тялото не е задоволително топло
Всички знаем, че би трябвало да загреете, преди да спортувате. Това е метод за ускорение на кръвообращението и попречване на пострадвания. Но преди да се изкачим по стълбите, не сме създали загрявка, тъй че мускулите, внезапно, стартират да работят по-активно и пулсът се усилва доста. Така че, когато се изкачваме по стълбите, се уморяваме и започваме да оставаме без въздух.

Изкачването по стълбите е доста друго от постоянните кардио извършения
То ни въздейства по друг метод от нормалните ни кардио тренировки. Изкачването по стълбите изисква доста сила от мускулите за доста малко време, тъй че започваме да дишаме по-силно и да се усещаме изтощени, тъй като не сме загряли и ускорили кръвообращението.

Мускулите ви може да не са привикнали да работят бързо
Има два типа мускулни сухожилия: дебели и тънки. Ако сте привикнали да бягате на дълги дистанции, това значи, че имате добре развити тънки сухожилия, които не са доста здрави, само че не се уморяват за дълго време. Когато се изкачвате по стълби, употребявате дебелите мускулни сухожилия, което може да аргументи зной заради неочаквана отмалялост.

Хората, които не спортуват дишат по-трудно
Ако вършиме постоянни извършения за мускулна устойчивост, като да вземем за пример постоянно тичане, мускулните сухожилия се развиват по-добре и привикват с метаболизма на кислорода. Хората с неприятна мускулна устойчивост обаче са по-склонни да се усещат изтощени и да изпитват зной заради високите равнища на въглероден диоксид, отделяни при нанагорнище на стълби.

Вижте още: Канела за стайни растения

Има ли метод да не изморявате при изкачването на стълби?
Просто би трябвало да избягвате асансьора колкото е допустимо повече. Трудно е човешкото тяло да освободи огромни количества сила за малко време, преди да свикне да се изкачва по стълби. Колкото по-редовно го вършиме толкоз повече тялото ви ще свикне и ще дишате по-лесно. Също по този начин, свикнете да вършиме извършения, които освобождават доста сила за малко време. Полезни са и упражненията за трениране на мускулите на краката и седалището.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР