Задачи за деня 1. Приготвяне на най-вкусните кюфтенца със сос. 2. Изяждането

...
Задачи за деня
1. Приготвяне на най-вкусните кюфтенца със сос.
2. Изяждането
Коментари Харесай

Най-вкусните кюфтенца със сос

Задачи за деня 1. Приготвяне на най-вкусните кюфтенца със сос. 2. Изяждането им 3. Заличаване на следите от кулинарната фиеста

Необходими Продукти

● кайма - 500 г примес
● ориз - 1 к.ч.
● моркови - 1 бр. огромен
● лук - 1 глава
● зехтин - 3 с.л.
● черен пипер
● сол
● чубрица
● кисело мляко - 250 г
● брашно - 1 с.л.
● яйца - 2 бр.
● магданоз
● пикантен пипер - люспи

Начин на подготвяне

Сложете в купа мляното месо с ориза, черен пипер, чубрица и омесете добре. Оформете кръгли кюфтенца с почти идентична величина.

Сложете 3 л вода в тенджера на котлона и я оставете да заври. В тиган сложете зехтина и загрейте. Почистете и нарежете лука на дребно, настържете моркова на ренде.

Сложете лука и моркова в тигана и запържете за 5-6мин до златисто. Когато водата кипне, посолете и сложете запържените лук и морков и пуснете едно по едно кюфтетата.

Намалете котлона на междинна температура и варете до подготвеност на ориза, който е в кюфтенцата, като от време на време разбърквате. Разбийте яйцата, сложете млякото и брашното, подправете със сол и черен пипер, разбъркайте до еднородна примес.

Когато кюфтенцата са подготвени, вземете един черпак и гребнете от течността им, сипвайте на тънка струйка към яйчената примес и бъркайте пламенно.

Смесете двете течности до равнене на температурите, след което може да добавите яйчената примес в тенджерата, разбъркайте и варете още 15 минутки до втвърдяване на соса.

Накрая поръсете ястието с магданоз и по избор прибавете щипка пикантен пипер на люспи за лукс.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР