Задачата по транспортирането на бронетранспортьорите в помощ на Украйна е

...
Задачата по транспортирането на бронетранспортьорите в помощ на Украйна е
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Приключи транспортирането на БТР-ите за Украйна

Задачата по превозването на бронетранспортьорите в помощ на Украйна е изпълнена качествено, безвредно и във вероятните периоди. Това стана ясно на конференция на министъра на защитата Тодор Тагарев.

„ Първият ешелон от 30 вагона отпътува за Украйна на 7 март. Вече е отпътувал и последният ешелон. За осъществяване на логистичната интервенция по превозване, натоварване, подсилване и маскиране на бойната техника бяха употребявани 26 единици специфична техника. В другите стадии са се присъединили 247 военнослужещи и цивилни чиновници от Командването за логистична поддръжка, Сухопътните войски и работа „ Военна полиция “. Разходите общо надвишават 170 000 лв. “, уточни министър Тагарев.

 

Извозването на 100-те машини се чака да стартира през днешния ден

 

Процедурата за закупуване на новите 3D радари е в ход, разяснява той. Междуведомствената комисия е предложила решение, което е одобрено. Фирмата, класирана преди всичко, е поканена на договаряния.

„ Надявам се договарянията да протекат в период, след което ще внесем в Народното събрание план за капиталов разход, който следва да бъде одобрен. Процедурата би трябвало да се реализира тази година. Постигната е с 25 % по-ниска цена “, посочи министърът на защитата.

Министерството на защитата на Русия удостовери за боеве в няколко обитаеми места

На въпрос за опциите за повишение на възнагражденията на военнослужещите, министър Тагарев разясни, че Министерството на защитата е внесло план на решение в Министерския съвет и предстоят диалози с Министерството на финансите.

„ Има всички нужни предпоставки това да се случи, считано от 1 януари. В Закона за бюджета средствата ги има, належащо е малко по-добро координиране на национално ниво “, изясни той.

Тагарев добави, че военнослужещите не би трябвало да се безспокоят от популяризираните клюки за премахването на 20-те заплати, които получават при пенсиониране.

„ Министерството на защитата няма желание да отстранява член 227 от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България “, безапелационен беше той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР