Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория.

...
Зад почти всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета теория.
Коментари Харесай

Няколко шокиращи теории, които показват другата страна на историята

Зад съвсем всяко прословуто историческо събитие се крие общоприета доктрина. Много е евентуално обаче всичко, което се твърди, да е наложено от хора, които имат някаква полза от това, написа BrightSide.

Ето за какво взехме решение да ви представим няколко различни теории на известни исторически събития. Това не ги прави безусловно същински, нито пък са публично признати. Едно е несъмнено обаче - несъмнено предизвикат нашето въображение.

Три разнообразни теории за потъвавнето на " Титаник "

1) Една забавна доктрина твърди, че потъналият транспортен съд не е " Титаник ", а " Олимпик " - неговият близнак.   Двойникът е издигнат една година по-рано и претърпява случай, без да има застраховка, която да покрие разноските. Именно заради тази причина White Star Line измисля измамата на века – „ Олимпик “ да тръгне на път, под името на „ Титаник “ ( корабът е застрахован) и да инсценира акцидент, с цел да получи застраховка. От компанията, естествено, имат проект и за пасажерите и екипажа – те ще бъдат евакуирани от кораби, които ще ги следват. Но, това не се случва, тъй като остарелият „ Олимпик “ потъва прекомерно бързо, а помощта е закъсняла.

2) Според някои откриватели на „ Титаник “ избухва пожар, преди да отплава в намерено море. Съществува фотография, която поддържа тази доктрина. Направена е в деня на заминаването на кораба, а на нея се виждат черни петна на мястото на въглищния бункер. „ Пожарът продължи 5 дни, само че той остана прикрит, с цел да се резервира положителното име на компанията - споделя Джон Дипли, пожарникар, споделя в изявление. - Заради него външният корпус на кораба не можа да устои на натиска и се стигна до пропускане на вода и корабът стартира да се цялостни.

3) А какво ще кажете за теорията, съгласно която " Титаник " потъва поради прочут античен египетски саркофаг. Той носел злощастие на всеки, който го допре. Бил е продаден на колекционера лорд Кентървил, който го поставя в багажа си и се качва на кораба.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР