ЗАД Алианц България е застраховател на компанията Туроператорът София тур

...
ЗАД Алианц България е застраховател на компанията Туроператорът София тур
Коментари Харесай

Туроператор обяви фалит броени дни преди това сключил застраховка

ЗАД " Алианц България " е осигурител на компанията

Туроператорът " София тур и Холидей ” разгласи, че приключва активност. " След като разплатихме остарели отговорности към сътрудници, изпадаме в неплатежоспособност и не можем да осъществим идните пътувания ”, декларират в декларация от екипа на туроператора, написа на уеб страницата на Министерството на туризма.

Спешна инспекция на Министерството на туризма сподели, че компанията има годна застраховка " Отговорност на туроператора ", подписана единствено преди дни - на 11 декември 2017 година, със ЗАД " Алианц България ". Тя влиза в действие от 00:00 часа на 12 декември 2017 година Предишната лавица на туроператора е била с " Групама Застраховане " ЕАД.

Екип от Министерството на туризма влиза в централния офис на сдружението в София. Експертите ще изискат цялостна информация какви са поетите задължения от " София тур и Холидей " към туристи за идните празници и има ли продадени пакети за последващи интервали.

Министърът на туризма Николина Ангелкова упорства за незабавна среща с шефовете на туроператора и с представител на застрахователното сдружение, с цел да се подсигуряват ползите на клиентите. Според информация от самия туроператор покритието на застраховката им е за 1 000 000 лева съгласно подадената към Министерството на туризма информация за полицата, лимитът на компенсацията е за 450 000 лева

В Министерството на туризма през днешния ден е постъпило едно позвъняване от клиентка, че от два-три дни на телефоните в офиса на туроператора не дава отговор никой. Жената алармирала за казуса минути преди на уеб страницата на компанията да се появи известие, че приключват активността си.

От Министерството на туризма оповестиха, че ще наблюдават деликатно проблема, с цел да се уверят, че туристите, чиято отмора се проваля преди празниците, ще бъдат обезщетени. Според Закона за туризма клиентите на туроператор, прекратил активността си, би трябвало да предявят искания за понесени вреди до туроператора или директно към застрахователната компания, представяйки документи от подписани контракти и ваучери с туроператора.

Министерството на туризма предлага на туристите претенциите да се предявят във допустимо най-кратък период.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР