Зачестяват случаите на телефонни измами, в схемите на които извършителите

...
Зачестяват случаите на телефонни измами, в схемите на които извършителите
Коментари Харесай

Зачестяват случаите на телефонни измами, в които се замесват полицаи, кметове или адвокати

Зачестяват случаите на телефонни измами, в схемите на които причинителите се показват за полицейски началници, общински кметове или юристи. Това оповестиха от ОДМВР - Шумен.

От ОДМВР насочат зов към хората да не се доверяват на непознати. Атаките сега са ориентирани към притежатели на компании и организации за преводи и заверка на документи. Измамниците звънят на фирмените телефони, оповестени в интернет. Обаждат се от скрити номера. В първото позвъняване се показват за шеф, шеф на полицейско ръководство, или за кмет на обитаемо място. Питат дали ще окажат подпомагане на прочут юрист за превод. След позитивен отговор следва второ позвъняване от името на „ юрист Марковски “. Непознатият им изяснява, че в ареста на съответното полицейско ръководство има арестуван чужденец и им би трябвало преводач, с цел да го освободят от ареста. Канят преводача в съответното полицейско ръководство. Следва ново позвъняване, в което молят по пътя към районното да преведат парична сума (между 50 и 100 евро) посредством компания за парични преводи на разположение от сръбски генезис. Към момента тези, които са подали информация за опитите измами, не са превели парични суми. Обясняват, че следват нови позвънявания със закани към тях и фамилиите им. Отново подсещаме на хората да не се подвеждат и да не се доверяват на непознати хора по телефона, изключително в случай че позвъняванията са свързани с искане на парична сума.

"Ако получите сходно позвъняване е сигурен белег, че се пробват да ви вкарат в лъжлива скица. Ако получите закани или закани след сходно позвъняване се обадете на телефон 112 и съобщете ", оповестиха от ОДМВР - Шумен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР