Зачестяват случаите на пожари в резултат на недобре поддържани и

...
Зачестяват случаите на пожари в резултат на недобре поддържани и
Коментари Харесай

Зачестяват пожарите от запушени комини в Благоевградско

Зачестяват случаите на пожари вследствие на недобре поддържани и непочистени комини. На територията на Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " -Благоевград единствено за последните няколко денонощия са регистрирани 10 сигнала за запалени комини. Всяка година от месец октомври до месец април пораждат приблизително към 150 пожара от непочистени комини.

Благоевград

Сред честите аргументи за пораждане на пожари, с изключение на запушените комини, са и недобре измазани, предизвестяват експертите.
Божидар Митов, строител: Трябва постоянно да се почиства. Комините би трябвало де измажат, от плочата нагоре би трябвало да се измажат. Защото там има дървени структури. При една искра, по-силен огън и е готово да пламне.
Много от хората долепват кухненското си обзавеждане до комините си, а това крие опасности.
Гл. инсп. Георги Сарафов, РДПБЗН-Благоевград: Важно е да се каже, че когато се възпламени комин, температурата, която се развива вътре, е над 600-700 градуса, И в резултат на това се нарушава целостта на комина. Да речем, че ние, в случай че сме вътре в жилището, задимяването, което се получава вътре в жилището, може да заплаши живота ни.
Огнеборците поучават жителите, които се отопляват на твърдо гориво да ревизират комините си, изключително във многофамилните здания, където отговорността за поддръжката е на всички.
Стефчо Зашев: Лани го почиствах. Тази година не съм го почиствал. Трябва да се почиства, но нали знаеш, забравяме.
Повечето от пожарите поради запушени комини от началото на зимата досега са без жертви, само че постоянно със съществени материални вреди като унищожени цели покривни структури.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР