Зачестилите войни, катаклизми , земетресения, наводнения и нетипичното време из

...
Зачестилите войни, катаклизми , земетресения, наводнения и нетипичното време из
Коментари Харесай

Знаменията за Края на света: Останаха изчезването на Благодатния огън и Иверската Богородица. Дъбът на Авраам вече изсъхна

Зачестилите войни, катаклизми, трусове, наводнения и нетипичното време из цяла Европа накара милиони християни да приказват за наближаващия Апокалипсис или последните времена преди Края на света. В тази посока от епохи се поясняват разнообразни предсказания на нови или старозаветни пророци, Откровението на Евангелист Йоан, на тълкувателен прочит се подлагат думи на самия Господ Иисус Христос, в Библията. В православието обаче битуват още три апокрифни знака за края на света. Те са еднопосочни, императивни и в случай че се появяват, то на човек не му остава друго, с изключение на да се помоли, изповяда и причасти. Защото нито бягство, нито бункер подземен ще го спасят от това, което ни чака. А най-после ще пристигна Второто пришествие на Христос, с цел да подложи на Съд душите на човечеството.
Хеврон
Първият нишан за свършека на този свят към този момент се задейства. Това е дъбът Мамври (Мамврийският дъб). Той се намира в палестинските земи, в град Хеврон. Вярва се, че когато това дърво почине, в границите на няколко години човечеството и светът, какъвто го познаваме, ще изчезнат.
 Изсъхналият Мамврийски дъб малко преди да рухне. Изсъхналият Мамврийски дъб малко преди да рухне. Снимка: wikipedia.org
Мамврийският дъб или Дъбът на Авраам е мястото, където съгласно библейската книга „ Битие “ Бог се явил на Авраам. Библията оповестява още, че „ Господ му се яви в дъбравата Мамре, когато той седеше при входа на шатрата, през дневната горещина “ (Бит. 18:1). Авраам предложил на трите ангела, явили му се като пасажери: „ Отдъхнете си под това дърво “ (Бит. 18:4).
Според преданието същото дърво се е запазило до наши дни в Светите земи и е на 5000 години. Открито е по чудноват метод през XIX век. Днес то се намира в двора на манастира „ Света Троица “, като мястото е почитано от християни, юдеи и мюсюлмани.
 Снимка на Дъба на Авраам в Палестина, направена към 1900 година Снимка на Дъба на Авраам в Палестина, направена към 1900 година
Според християнското пояснение двата ствола на дървото символизират двата завета - едната част е суха и тя е знак на Стария Завет, чийто закон се смени след идването на Христос. А зелената част е знак на Новия Завет.
Надежда
През 2019 година християните в региона изпаднаха в същински смут, защото дървото колос се срути под личната си тежест. Според мнозина това бе първият знак, че се приближаваме към Края на света. На мястото, където пораства дълголетният дъб, поникнаха няколко млади издънки, като сега се има вяра, че процесът е обратим и след идния мор ще пристигна нов живот.

В България в Троянския манастир се пази парченце от това свещено дърво. Тя е вградена в една чудотворна икона.
 Троянският манастир, където се пази частичка от Дъба на Авраам. Троянският манастир, където се пази частичка от Дъба на Авраам. Снимка: Телеграф
Самият Авраам е крайъгълен камък за трите най-големи монотеистични религии на планетата. В юдаизма той е основоположникът на Завета, специфичната връзка сред еврейския народ и Бог, в християнството е първообразът на всички вярващи (евреи или не), а в исляма е считан за едно от звената във веригата пророци, започваща с Адам и достигаща своя разцвет с Мохамед.
Божи гроб
Изчезването на Благодатния огън е вторият от знаците за това, за което от дълго време Холивуд ни приготвя с филми за потоп, галактически Армагедон или рискови вируси. В град Йерусалим, над мястото на Божий гроб е повдигнат дребен параклис, а над него - възвишен храм. Всяка година на Велика събота православните получават там Благодатния огън.
 Всяко слизане на Благодатния огън на процедура отсрочва края на света. Всяко слизане на Благодатния огън на процедура отсрочва края на света. Снимка: pravoslavie.ru
Той има небесен генезис и в първите минути след появяването си не пари и не изгаря ръцете и облеклата. Най-ранните сведения за слизането му от небесата са от втория век след Христа. Оттогава до момента всеки път в навечерието на Велика събота загасят всички кандила и свещи в храма.

Светските управляващи вършат непоколебим оглед дали няма оставено нещо запалено. После запечатват входа на параклиса, в който е Божият гроб. Православният патриарх на Йерусалимската черква смъква богослужебните си одежди. В бял стихар, пристегнат с кожен колан, той застава пред входа на параклиса. Войници ревизират дали в облеклата на архиерея не е укрито огниво. После отстраняват печата от входа и патриархът влиза в пещерата с Господния гроб. Там царува мрак. Започва с напрежение очакване - 15, 20 или повече минути, от време на време и часове. Притихнал, народът чака извън и се моли. Изведнъж във въздуха се появяват светлини, сходни на мълнии. Хората стартират да ликуват. От северния отвор на параклиса се демонстрира снопче запалени свещи.
Мраморната плоча
А какво се е случило в пещерата с Господния гроб, един път описа самият Йерусалимски патриарх: " Когато вратите зад мен се затвориха, вътре цареше непроницаем мрак. Светлина се процеждаше единствено през два дребни странични отвора. Изведнъж върху мраморната плоча на Божия гроб забелязах по-светло леке. Отворих молитвеника си и видях, че умерено мога да чета. Плочата върху Гроба ставаше все по-светла. После върху нея започнаха да просветват като че разпилени разноцветни бисерчета. Те се съединяваха едно с друго. От цялата плоча струеше светлина. Допрях памук до нейната повърхнина и той се затопли. Докоснах с него края на свещта, а тя изпращя и се възпламени, като че ли беше барут ". Преди време учени са създали замервания и открили, че сега на чудото се следи пик на електромагнитните полета в региона на Гроба Господен.

Ще пристигна време обаче, когато Благодатният огън, знак на благоразположението на Господ към индивида, ще спре да слиза. Когато това се случи, хората би трябвало да знаят, че идват тежките времена за цялата Земя, разказани от пророци, предизвестяват от дълго време свети отци.
Апокрифно от Атон
Третото апокрифно предсказание, непризнато от Църквата, само че коментирано от миряни и клирици, е обвързвано с Атон. Там се намира една от най-свещените икони на Божията майка в православния свят - Иверската Богородица. По нея са нарисувани много остарели реликви, намиращи се на българска територия. Една от тях е чудотворната Богородица от Роженския манастир.
 Иверската Богородица Иверската Богородица. Снимка: Хаджи Георги Китанов
Оригиналът в този момент се пази в манастира „ Ивирон “. За него има едно апокрифно знамение, обещано от светогорския духовник Св. Нил Мороточиви. " Благочестивите монаси би трябвало да побързат да изоставен Атон, веднага като изчезне чудотворната Иверска икона на Богородица ", предизвестил монахът.
 Атонският манастир Ивирон, дом на Чудотворната Богородица. Атонският манастир Ивирон, дом на Чудотворната Богородица. Снимка: Телеграф
Тогава кулите на някои обители и дърветата ще се наклонят на една страна (вероятно след земетресение) като финален реверанс към Божията майка. Според него това ще е прокоба за края на света. Точната дата на раждане на монаха не е известна, известно е годината на гибелта му - 1651 година Според предсказанието 500 година по-късно ще настъпи Апокалипсисът. Така че в случай че е правилно предсказанието, то сега живеем в последните времена.

Иначе пред Иверската икона на Божията Майка християните се молят за излекуване от болката на душата и тялото, за отбрана на дома от стихийни бедствия, за целокупност на границите на родината. Към нея прибягват разкаялите се грешници с молба за помилван, написа Любомир Старидолски в " ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР