Зачестилите случаи на нелегално преминаващите през българо-турската граница мигранти са

...
Зачестилите случаи на нелегално преминаващите през българо-турската граница мигранти са
Коментари Харесай

Смиляна Нитова към вътрешния министър: Очакваме мерки от вас срещу засиления миграционен натиск – хората в Хасковско са притеснени

„ Зачестилите случаи на незаконно преминаващите през българо-турската граница мигранти са освен преграда пред Шенген, хората в района са съществено обезпокоени. Какви ограничения предприехте, задоволително ли са чиновниците и техниката за защита на държавната ни граница, какво е положението на оградното оборудване – с цел да се подсигурява сигурността ни ”? 
С тези въпроси националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Смиляна Нитова се обърна към министъра на вътрешните работи Калин Стоянов по време на първия парламентарен надзор за есенната сесия на Народното събрание. 
Депутатът от Българска социалистическа партия акцентира, че прави питането поради зачестилите случаи на незаконно преминаващи мигранти през държавната ни граница, както и поради все множеството известия за мигранти, хванати навътре в страната. „ Наскоро в Харманли хората се подвигнаха на митинг и сложиха остро въпроса за ограничение броя на бежанците и надеждно охраняване на държавната ни граница, сложиха въпроса за своята сигурност ”, уточни Смиляна Нитова. 
МВР-министърът призна за засилен през летните месеци миграционен напън, изключително през българо-турската граница, акцентирайки, че растежът е скочил с 57 % в съпоставяне със същия интервал на предходната 2022 година и съобщи, че се подхващат сложни ограничения по защитата и контрола на границата. 
„ Отново сме отхвърлени от Шенгенското пространство поради ненадеждна защита на границата ни с Турция. Очакваме от вас да извършите подхванатите ограничения, с цел да влезем по-скоро в Шенгенското пространство. А и – с цел да успокоим хората в района на Хасково ”, обърна се към вътрешния министър Смиляна Нитова
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР