Забравяме вече мача с Италия и най-важният е следващият двубой

...
Забравяме вече мача с Италия и най-важният е следващият двубой
Коментари Харесай

Ясен Петров: Време е България да се радва на победи

Забравяме към този момент мача с Италия и най-важният е идващият дуел - този с Литва, сподели селекционерът на България Ясен Петров на конференция преди мача с Литва на следващия ден, в който би трябвало да реализираме победа. Пловдивчавинът е на мнение, че този тим има потребност и заслужава поддръжка и се надява да я получи от почитателите.

“За наслада всички момчета са здрави. Вчера имахме опция да потренираме с хората, които не играха. Направихме доста съществено занятие. С тези които играха имахме възстановителна подготовка. Много хора и физически и душевен са изпразнени след мача с Италия. Аз съм извънредно благополучен от това, че имаме един добър колектив с отлична атмосфера. Важно е да градим един колектив, който да радва хората в България, стартира Петров.

“Забравяме към този момент мача с Италия. Най-важният е идващият дуел - този с Литва. Аз споделих на момчетата, че към този момент би трябвало да стартират да побеждаваме. Няма да е елементарно, ние сме наясно. Надявам се, че ще бъдем подкрепени, тъй като този тим има потребност и заслужава. Ние не сме играли нито един мач пред нашата аудитория с хора на трибуните”.

“Аз познавам доста добре манталитета ни. Ние изпадаме в крайностите. Аз им споделих на момчетата, че към този момент би трябвало да забравим Италия. Публиката във Флоренция ни ръкопляскаше след мача и това няма да се не помни, само че към този момент не би трябвало мислим за прекарването. Аз се пробвам да гледаме напред. Градим напълно нов тим. Вкарваме доста нови млади момчета. Трябва ни време и подкрепа”, съобщи Ясен.

“Мачът със Северна Ирландия беше доста основен за нас. Като им гледахме играчите къде играят, разбрахме защо става въпрос. Тази точка в Северна Ирландия ни даде малко тонус, с цел да стартираме да си имаме вяра. За мен е доста значимо да изградим добър колектив, в който футболистите да покажат най-хубавото от себе си. Северна Ирландия е доста сериозен тим и загубата на Литва от тях няма да ни накара да ги подценим. Ние би трябвало да сме оптимално готови за това, което ще ни се случи на следващия ден. Трябва да намерим слабите места на отбора на Литва”.

“Аз съм спокоен човек и се пробвам да давам увереността на нашите играчи. Имаме отлична връзка с всички футболисти. Аз споделих на Наско Илиев - с Италия започваш и ще вкараш гол. Радвам се, че познах. Сега би трябвало да почистим главите на футболистите и те да излязат с готовност. Да няма победа две години. Съжаляваме за това, че нямахме време да работим в началото”.

“Аз не съм на 100% удовлетворен от играта. До гола на Киеза бяхме малко плахи. Утре е радикално друг мач. Ние би трябвало да бъдем ефикасни и от всяка една обстановка да се възползваме. Ние би трябвало да излезем освободено, без да мислим какво ще се случи и да играем футбол. Това е основата на един нов тим. Момчета, които започнаха да се опознават и построяват връзки между тях. Искам една победа, която ще ни върне вярата към този отбор”.

“Манчини ме предложения, аз му бях подготвил един подарък. Фланелка с едни неща. На него и Бонучи. Те също ми подариха една топка. Отношението беше доста положително. Мога да кажа единствено положителни неща от метода, по който бяхме посрещнати. Но отново споделям, че желая да изтрия това сега и на следващия ден да имаме още по-хубав спомен. Пожелавам на нашия тим един ден да сбъдне моите фантазии. Пътят не е елементарен. Ще би трябвало да се подготвим за доста трудности”, приключи Ясен Петров.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР