Забравете за ограничителните диети. Вместо да ядете по-малко от нещо,

...
Забравете за ограничителните диети. Вместо да ядете по-малко от нещо,
Коментари Харесай

20 храни, които изгарят мазнините

Забравете за ограничаващите диети. Вместо да ядете по-малко от нещо, с цел да отслабнете, по-скоро се концентрирайте върху потреблението на избрани храни, с които ще горите повече калории, а това ще помогне да балансирате тежестта си и ускорите метаболизма.

Ето някои от тях:

Горски плодове

Плодовете са цялостни с фибри (до 9 грама на чаша!) и антиоксиданти, само че имат по-малко захар, спрямо множеството плодове, което ги прави здравословен избор за закуска или междинно похапване.

Кефир

Ако до момента сте хапвали постоянно фаст фууд, наложително прибавете към диетата си ферментирали храни, като кефир. Те са естествени пребиотици, което значи, че предизвикват растежа на положителни бактерии и оказват помощ на тялото ви да разгражда храната по-ефективно.

Авокадо

Страстта ви към авокадо тоста може да е хубаво нещо, защото проучване през 2013 година свързва постоянната консумация на плода с по-малка обиколка на талията. А мононенаситените мазнини са здравословни и потребни за сърцето.

Сьомга
Дивата сьомга дава повече омега-3 мастни киселини от всяка друга храна, плюс това е с ниско гликемично наличие, което значи, че не води до пикови стойности на инсулин. Тя засища бързо и ще ви достави и с доста протеини.

Грейпфрут

Някои съединения в грейпфрута оказват помощ на организма да употребява инсулина по-ефективно, което балансира кръвната захар и може да помогне и за изгарянето на калории.

Орехи
Приемането на омега-3 мастни киселини, с които орехите са цялостни, задейства изгарянето на мазнините посредством смяна на инсулиновата устойчивост. Те също са значима част от диетата с ниско наличие на гликемични субстанции.

Киноа

Тя е фантастична опция на киселинно образуващи зърнени храни, като пшеница и ечемик. Тя обезпечава дълготрайна сила и е богата на протеини.

Зехтин

Сипете самоуверено в тигана зехтин, тъй като - сходно на рибеното масло, той е богат на омега-3 мастни киселини, които оказват помощ на червата, мозъка и другите органи да работят дейно, като по този метод контролират апетита.

Конопено семе

Поръсете салатите или ястията с тях. Конопените семена съдържат алфа-линоленова киселина - тип омега-3 мастна киселина, които проучванията демонстрират, че оказва помощ за усилването на метаболизма.

Зелен чай

Заменете с него следобедното кафе. Зеленият чай подкрепя щитовидната жлеза при производството на хормона тироксин, който усилва метаболизма за няколко часа.

Яйца

Ако постоянно стартирате деня си с яйца, имаме положителни вести: закуската с високо наличие на протеини, изключително този, който идва от яйцата, се свързва със загуба на тегло, намалявайки коремните мазнини. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР