До Евро 2024 остават броени дни, но вече са ясни

...
До Евро 2024 остават броени дни, но вече са ясни
Коментари Харесай

Вижте най-скъпите играчи на Евро 2024

До Евро 2024 остават броени дни, само че към този момент са ясни най-скъпите играчи, които ще се състезават на него. 24 национални отбора ще спорят в Германия за огромния трофей и
названието „ европейски първенец “ за идващите 4 години.
Най-големите звезди на европейския и международния футбол ще поведат страните си към златото.

Големият любимец е Англия, която се радва на едно от най-силните си генерации. В предишното
този тим също бе цялостен със звезди като
Бекъм, Руни, Лампард, Фердинанд, Скоулс, Джерард, Ашли Коу, братята Невил и други, написа Медиапул.

Със сериозен късмет за триумф е и Франция. Воден от огромната си звезда Килиан Мбапе, отборът на „ петлите “ непроменяемо е
измежду любимците на всеки футболен конгрес от 2016 година насам.
Домакините от Германия също са посочени за любимец, дружно с тимовете от Иберийския полуостров – Португалия и Испания. Но шансът на тези три отбора е по-малък от този на Англия и Франция, най-малко съгласно букмейкърите. Всеки един от тези тимове обаче е цялостен с многомилионни звезди, които играят в най-силните тимове в света.

Нека забележим и най-скъпата единайсеторка на Евро 2024:
1. Диого Коща
24-годишният вратар на португалския „ Порто “ е част от състава на Португалия за Евро 24. Той е младеж на „ Порто “, от 2019 година е част от първия тим, а към този момент трети сезон е титулярен пазач за португалския гранд. С него завоюва към този момент 7 трофея и 2 награди за вратар на сезона. С Португалия пък е печелил европейското състезание за младежи до 17 и до 19 години. Оценяван е на 45 млн. евро.
2. Уилям Салиба
23-годишният френски национал от две години е главен дирек в защитата на британския „ Арсенал “. Той е част от лондонския отбор от 2019 година Но прекара няколко години чартърен във водещи тимове от френската Лига 1, преди да се утвърди като титуляр. Той е част от звездната селекция на Франция и е оценен на 80 млн. евро.
3. Рубен Диас
Португалският бранител е един от най-хубавите бранители в света през последните години. Той е един от главните стълбове в защита на британския Манчестър Сити. И беше основна част от триумфите на отбора през последните 4 години. През сезон 2020/21 беше определен за най-хубав състезател в британската Висша лига. Той завоюва требъл с Манчестър Сити през сезон 2022/23 година Централният бранител е оценен на 80 млн. евро.
4. Йошко Гвардиол
Едва на 22 години хърватският защитник към този момент има стабилен опит зад тила си. След отличните му изяви за националния тим на Хърватия и някогашния му клуб, немския Република България Лайпциг. Гвардиол мина в Манчестър Сити през лятото на 2023 година Там той е употребен в разнообразни зони на отбраната, макар че в националния тим играе в центъра на защитата. Той е бронзов медалист с Хърватия от Мондиала в Катар през 2022 година, а в кариерата си към този момент е спечелил 9 трофея. Оценяван е на 75 млн. евро.
5. Тренд Александър-Арнолд
25-годишният британски национал от години се радва на любовта и поддръжката на почитателите на Ливърпул. Юноша на клуба, той се трансформира в неизменим титуляр в ерата на Юрген Клоп, която завърши преди по-малко от месец. Въпреки че главната му позиция е на десен краен бранител, той може да играе и в центъра на терена. Именно там доста постоянно е употребен и в отбора на Англия. През годините той завоюва 8 трофея с Ливърпул, а все още е оценен на 75 млн. евро.
6. Родри (Родриго Ернандес)
Капитанът на Испания е апетитен за един от най-хубавите и приключени вътрешни полузащитници в света. Той е неизменима част от тима на Манчестър Сити през последните няколко години, а към този момент е и водачът на испанския народен тим. Той записа невероятна серия от повече от 70 мача без загуба, когато е на терена за клубния си тим, само че тя бе прекратена след загубата на финала във FA Cup против Манчестър Юнайтед с 2:1 на 25 май. Със Сити той има 11 извоювани трофея, а с Испания е печелил Лигата на нациите и европейското състезание за младежи до 19 години. Оценяван е на 120 млн. евро.
7. Деклан Райс
Англичанинът се оказа един от най-хубавите прехвърляния през лятото на 2023 година, откакто Арсенал заплати на градския противник Уест Хем повече от 100 млн. паунда за 24-годишния тогава Райс. Той бързо се трансформира в любим на почитателите на „ артилеристите “, само че не съумя да им помогне да осъществят огромната си цел – да завоюват Висшата лига. Райс е основен състезател и в халфовата линия на Англия, а към тази дата е оценен на 120 млн. евро.
8. Джуд Белингам
20-годишният англичанин се трансформира в златното момче на Реал Мадрид още в първия си сезон. Той съумя да помогне на белите да завоюват Ла Лига с огромна преднина пред Барселона, както и рекордната 15-а Шампионска лига и то посред „ Уембли “ в Лондон. В първия си сезон Белингам счупи редица клубни върхове, отбелязвайки 23 гола, към които добави и 13 асистенции в 42 мача. Той беше определен за състезател на сезона в испанската Ла Лига и най-хубав млад състезател в ШЛ. Едва на 20 години Белингам е оценен на 180 млн. евро, а съгласно разнообразни спортни уеб сайтове неговата стойност доближава до 280 млн. евро.
9. Рафаел Леао
Португалецът е главната звезда в състава на италианския гранд „ Милан “, като оказа помощ на състава да завоюва своята 19-а купа на Италия през сезон 2021/22, когато беше определен за състезател на сезона. От години се спекулира към неговото бъдеще, само че на този стадий той желае да пази цветовете на Милан. Леао е част от звездната селекция на Португалия, водена от техния дълготраен капитан и водач Кристиано Роналдо. Леао е оценен на 90 млн. евро.
10. Фил Фодън
Младият англичанин изпрати един необикновен сезон с Манчестър Сити, в който беше определен за най-хубав състезател във Висшата лига. Юношата на Сити се трансформира в неизменима част от титулярния състав на Пеп Гуардиола и в отсъствието на Кевин Де Бройне през по-голямата част от сезона се трансформира в главния мотор на „ жителите “. Фодън към този момент има 17 трофеи с Манчестър Сити, а през този сезон вкара 27 гола и добави 12 асистенции в 53 мача. Оценяван е на 150 млн. евро.
11. Килиан Мбапе
Разбира се, че звездата на Франция е последният състезател в листата. Само преди ден беше доказано, че Килиан Мбапе ще облече екипа на Реал Мадрид от сезон 2024/25. Най-добрият изпълнител в историята на Пари Сен Жермен е огромният водач на Франция. В 77 мача за „ петлите “ той е осъществил 46 гола и подал за още 31. Преди 4 години на Евро 2020 обаче разочарова, като само подаде за две попадения, а Франция отпадна още на осминафиналите след осъществявания на дузпи против Швейцария. Новата перла на Реал Мадрид е оценена на 180 млн. евро.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР