Забравете петрола и оръжията. Ваксините срещу коронавирус се очертават като

...
Забравете петрола и оръжията. Ваксините срещу коронавирус се очертават като
Коментари Харесай

В Близкия изток ваксините против коронавируса носят политическа власт

Забравете петрола и оръжията. Ваксините против ковид се обрисуват като новата желана " валута " в Близкия изток.

Отварянето на стопанската система в Израел, в комбиниране със съмнителна договорка за освобождение на пленници със Сирия и идването на пратка ваксини в линията Газа, демонстрират по какъв начин разполагащите с достъп до имунизациите имат политическа власт в смутния район.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху е отпред на тази наклонност, залагайки очакванията си за преизбиране на триумфа на акцията си да имунизира пълнолетните израелци. В същото време той предлага награди на тези, които се имунизират, и санкции на тези, които не го вършат.

Израел оглави класацията за най-бърза имунизационна акция в света и е инжектирал най-малко една доза на над половината от своите 9,3 милиона поданици и изискваните две дози на към една трета за по-малко от два месеца. Противно на дългите чакания в Европа и Съединени американски щати, имунизациите са задоволително и са налични съвсем при поискване за всеки искащ. Клиники даже оферират безвъзмездна храна за увещание на колебаещите се.

Усилията на Нетаняху наподобява най-сетне дават плод и броят на новозаразени и тежко заболели от новия ковид бележи спад. Това разреши на държавното управление през вчерашния ден да анулира редица ограничавания, да отвори отначало магазини, молове и доста учебни заведения след траяло два месеца затваряне. В околните седмици се чака всички учебни заведения и заведения за хранене да отворят, таман в точния момент за изборите на 23 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР