Забравете Капитан Америка, капитан Марвел, капитан Немо и всички останали

...
Забравете Капитан Америка, капитан Марвел, капитан Немо и всички останали
Коментари Харесай

Стогодишният старец, който отиде на разходка и събра $36 млн.

Забравете Капитан Америка, капитан Марвел, капитан Немо и всички останали остарели и нови измислени супергерои и техните борби с измислени рискове. Истинският супергерой, който се бори с същинска, действителна и доста заразна заплаха, се споделя капитан Том Мур и живее в графство Бедфордшир, Англия. Капитан Мур, който се е сражавал за страната си във Втората международна война, е на 99 години, върви едва-едва с проходилка и единствено за няколко дни се трансформира в народен воин, жива легенда и (между другото) в звезда с шлагер №1 в английските музикални ранглисти. 

Някой би предположил, че с присъединяване си във Втората международна капитан Том Мур е направил задоволително, с цел да бъде считан за воин. Но даже и на сегашната си възраст 99-годишният деец явно не е бил удовлетворен от своя към този момент дълъг лист от достижения, тъй като преди 3 седмици си сложи нова задача. 

На 6 април 2020 година, с наближаването на стотния си рожден ден, Мур стартира акция за набиране на пари за Националната здравна работа (NHS) и Charities Together — група благотворителни организации, подпомагащи личния състав и доброволците, които се грижат за пациенти с COVID-19 в английските публични здравни служби. Целта му беше да успее да направи за 10 дни 100 обиколки на задния си двор (по 27 м всяка) благодарение на проходилка. Начинанието беше наречено " Разходката на Том за NHS по случай 100-ния му рожден ден ".

Първоначалната цел в размер на 1000 паунда беше осъществена още на 10 април. Търсената сума бе увеличена, първо на 5000 паунда и в последна сметка с включването на от ден на ден донори, стигна до 500 000 английски лири. Набирането на средства набъбна експоненциално, когато и медиите разпространяваха начинанието. 

На 16 април, когато ветеранът завърши и последните 10 от стоте си обиколки в наличието на почетен часовой, събраната сума към този момент беше стигнала 16 милиона. Дядо Том, който междувременно си беше направил акаунт в Туитър, употребява обществената мрежа, с цел да изрази насладата от натрупването на потресаващата сума за NHS…

Всичко това беше заснето и качено във видео платформи, в това число и от Би Би Си и Ай Ти Ви, и публикувано от най-големите световни осведомителни организации. А Том даде обещание да не стопира да събира пари " за нашите герои от NHS "   и да продължава да разпространява надеждата по света.  

В петък, 24 април, 99-годишният ветеран (вече събрал над 28 милиона английски лири за Националната здравна служба)  измести от първото място в класацията за сингли на Би Би Си Топ 40 канадския R&B изпълнител The Weeknd.  Направи го с нова версия на класическия шлагер на ливърпулската бийт група от 60-те години на предишния век Gerry and the Pacemarkers  " You’ll Never Walk Alone "  ( " Никога няма да вървите сами " ). В песента, която е известна и като химн на последователите на футболния клуб " Ливърпул ", вземат участие още театралната звезда Майкъл Бал и хорът на NHS " Voices Of Care ". 

Но и известният изпълнителн The Weeknd изигра хубава роля в успеха на ветерана, като ден по-рано подкрепи капитан Мур обществено, призовавайки почитателите си да му оказват помощ и да го превърнат в номер едно за стотния му рожден ден на 30 април.

everyone in the UK please support @captaintommoore / @mrmichaelball single so this incredible 99 yr old war veteran, walking for the British National Health Service @NHSuk & now raised $35 Million can have a No 1 for his 100th birthday in the UK!We’re routing for you. XO! pic.twitter.com/P788bggQRn
— The Weeknd (@theweeknd) April 23, 2020
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР