Забравете, че националния ни отбор по футбол ще се състезава

...
Забравете, че националния ни отбор по футбол ще се състезава
Коментари Харесай

В театъра: Не залагай на англичаните!

Забравете, че националния ни тим по футбол ще се състезава с Англия за място на идващото европейско състезание по футбол. Или пък - точно поради този жребии - " Не залагайте на англичаните ".

Защо ли? Ще разберете в театъра! Началото е тъкмо в 19 часа, тъй че не репетирайте монолога на Хамлет " Да бъда или да не бъда " поради безконечната алтернатива " джинси или дънки ", а побързайте да телепортирате душата и тялото си към ДКТ " Константин Величков ". Прочее: режисурата на Владлен Александров има с какво да ви изненада прелестно, а на сцената ще гледате единствено мъже Калин попов, Симеон Гълъбов и Иля Пепеланов.

Сюжетът на тази пиеса е много прочут. Трима другари, и тримата мъчително увлечени по футболните залагания са създали разнообразни прогнози за иден футболен мач. Събрани пред тв приемника, те с напрежение наблюдават развоя на срещата, тъй като крайният резултат ще има съществени последствия за всеки от тях. Драматичните обрати в развоя на мача вървят редом с трагична смяна и във взаимоотношенията сред тримата. Те знаят всичко един за различен и си простят всичко в атмосфера на една съвсем фамилна непосредственост, която обаче не е толкоз същинска, тъй като в хода на действието излиза наяве, че връзките им последователно са се изхабили, до момента в който най-после се оказва, че е останало напълно малко от тогавашното същинско другарство.

„ Не залагай на англичаните “ е роман за едно потомство, натрупало много мъка, тъй като тъкмо когато неговите представители е трябвало да живеят най-добре, на тях им е било най-тежко поради събитията в страната. Така тези хора са заживели с настройката, че постоянно някой различен им е отговорен, чмакар че те самите най-често не вършат нищо, с цел да трансформират нещата.

Звучи ли ви познато, а? Дори е малко плашещо!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР