Забраняват се паркирането и престоят в десните ленти на големите

...
Забраняват се паркирането и престоят в десните ленти на големите
Коментари Харесай

Сутрешните новини от Южна България на 15.12.2022 г.

Забраняват се паркирането и престоят в десните ленти на огромните булеварди в Пловдив. Променя се и регулирането на трафика в комерсиалната зона към хотел SPS. Това одобриха на съвещание от Общинската комисия по сигурност на придвижването в града. Мерките ще се извършват в идващите няколко месеца. На съвещанието на комисията е решено и даването на видео регистратори на „ Пътна полиция “, с което да се управлява по-добре трафикът в града.

Въвеждат еднопосочно придвижване по ул. „ Кокиче “ в Смолян. Заповедта е на кмета на общината Николай Мелемов и влиза в действие от петък, 16 декември. По ул. „ Кокиче “ моторните транспортни средства ще се движат в посока към ул. „ Дичо Петров “ от последните гаражи и трафопоста до отбивката за паркинга пред библиотека „ Николай Вранчев “, с посока на придвижване запад – изток. Промяната е в резултат на подписка на живеещи в региона. Според тях, трафикът по улица „ Кокиче “ е много претрупан и се надяват с новата организация на придвижване потокът от коли да намалее.

===========================

Община Пловдив ще ръководи Античния спектакъл още 10 години. Това реши Министерският съвет във връзка археологическия обект - недвижима културна полезност, който е обществена държавна благосъстоятелност. Опазването на Античния спектакъл и реализирането на научни, културни, просветителни и туристически действия там, ще се правят в сходство с условията на Закона за културното завещание от Регионалния археологически музей в Пловдив.

==============================

Пожарната в Кърджали ще организира тактическо обучение през днешния ден. Ще бъде симулирано очистване на произшествие, обвързвано с противозаконен транспорт на радиоактивен източник. В учението ще вземат участие и сили на бранш „ Специализирани оперативни действия “ в Пловдивската пожарна, Областната дирекция на МВР-Кърджали, Центърът за незабавна здравна помощ и Регионалната здравна ревизия. Пожаро-тактическото обучение стартира в този час на остарялото летище в Кърджали.

============================

Върховният касационен съд върна делото против пловдивския доктор, прострелял апаш в дома си. През март тази година Пловдивският апелативен съд реши, че убийството на крадеца е станало съзнателно, при превишаване рамките на неизбежната защита. Д-р Иван Димитров беше наказан условно на 2 години и половина с изпитателен период. Тогава делото против него стартира още веднъж, откакто оправдателната присъда на лекаря беше анулирана.

==================================

Tрадиционният Празник на донорите се провежда през днешния ден от Клиниката по педиатрия към УМБАЛ „ Св. Георги ”-Пловдив. На събитието началникът на детското поделение проф. доктор Иван Иванов ще направи равносметка за активността през миналата година и ще обърне особено внимание на хората, отворили сърцата си и помогнали на медиците и на болните деца. Детската клиника е единството в Южна България болнично звено с най-високо равнище на подготвеност по всички педиатрични специалности със 76-годишна история.

=============================

За поредна година възпитаници от Професионална гимназия „ Христо Ботев “ в Смолян провеждат коледна благотворителна акция под мотото „ Да върнем усмивката на хора в потребност “. Каузата е подкрепена от стотици поданици на Смолян, а възпитаниците на учебното заведение са събрали много пакетирани храни и артикули, които следва да бъдат раздадени на фамилии с деца в затруднено състояние.

Прожектират благотворително филм за доцент Кристиан Таков в Пазарджик. „ Моралът е положителното “ ще бъде излъчен от 18:30 ч. в Голямата зала на Младежкия дом в града. Всички събрани средства от прожекцията ще бъдат дарени за лекуването на 4-годишния Атанас Вътев, който страда от рядка съдово-венозна малформация. Детето се нуждае от скъпоструващо лекуване в чужбина. Необходими са 50 000 евро, които фамилията не може да обезпечи. Филмът „ Моралът е положителното “ наблюдава житейския път на доцент Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България.

=================================

Годишна галерия с творби на създатели от Димитровград под мотото „ Своя пътека “ откриват от 17.30 ч. през днешния ден в димитровградската изложба. Разнообразна като стилистика и жанрове експозиция анонсират уредниците. Тя включва произведения в живопис и графика, икони, статуя, дърворезба, бижута, керамика и лампи. Представени са 11 създатели - както познати на димитровградската аудитория, по този начин и трима млади ученици на Националната художествена академия. Изложбата ще остане в ХГ „ Петко Чурчулиев “ до 31.01.2023 година

================================

Европейският първенец по повдигане на тежести Дейвид Фишеров е Спортист на Пловдив за 2022 година. Второто място спортните хора под тепетата присъдиха на Пламена Миткова, международна шампионка по лека атлетика до 20 години, а трети се класира Валери Димитров, който стана европейски първенец по карате за 21-ри път. Десетката допълват Венелина Поптолева (бокс), Янислав Герчев (джудо), Кристиан Василев (академично гребане), Ангел Кодинов (кану-каяк), Антон Ризов (спортна стрелба), Иванка Попова (карате) и Иван Пановски (сумо). За най-проспериращ млад играч бе избрана Пламена Миткова (лека атлетика). Общо 40 спортисти бяха номинирани в тазгодишното издание на анкетата. За втора поредна година церемонията по награждаването се организира в художествената изложба „ Пловдив 2019 “.

Информации на Валери Станков, Искра Койчева, Адриан Кулев, Живка Тодорова и Тина Соколова
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР