Забраниха провеждането на Луковмарш в София, съобщава bTV. Заповедта на Столичната

...
Забраниха провеждането на Луковмарш в София, съобщава bTV.
Заповедта на Столичната
Коментари Харесай

Забраниха репетицията на Луковмарш в София

Забраниха провеждането на " Луковмарш " в София, оповестява bTV.

Заповедта на Столичната община е издадена, откакто полицията е уведомила кмета, че в региона на Националния замък на културата се събират представители на организацията и техни последователи.

Шествието обаче не е било в съгласие от Следствен отдел към окръжна прокуратура. От Столична община е в съгласие единствено провеждането на гала на ул. " Тракия " 1, откакто заповедта за възбрана за осъществяване на шествието беше обжалвана от уредника и анулирана от Административния съд в София град.

Съгласно издадената заповед провеждането на мероприятието се приключва, а столичната полиция би трябвало да предприеме нужните дейности за обезпечаване на публичния ред.
 Русия поддържа българските управляващи против Луков марш
Русия поддържа българските управляващи против Луков марш

Захарова посочи, че са видели и оскверняването на Бургаския монумент на Альоша

Организаторите на " Луковмарш " настояват, че днешната демонстрация е била подготовка за същинското шествие на 17 февруари.

" В отговор на репресиите взехме решение, че който не желае един " Луковмарш ", ще получи цели няколко ", показват те в обществената мрежа.

" Луковмарш " е шествие в памет на военачалник Христо Луков. Като водач на мощно повлияния от националсоциализма и фашизма Съюз на българските национални легиони (СБНЛ) и поддържал близки връзки с националсоциалистическия режим на Третия райх, той е противоречива персона в българската история.

Редица неправителствени организации и общности, откриватели на този интервал от историята на страната, български и международни медии дефинират " Луковмарш " като неонацистка демонстрация.
 Организаторите на Луковмарш основали своя военна конструкция
Организаторите на Луковмарш основали своя военна конструкция

Съдът е приел исковата молба на прокуратурата за изтриване на организацията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР