Забранената като антиконституционна партия ОМО Илинден“ ще участва в антибългарска

...
Забранената като антиконституционна партия ОМО Илинден“ ще участва в антибългарска
Коментари Харесай

Нагла сръбско-македонистка провокация в Сандански

Забранената като антиконституционна партия ОМО „ Илинден “ ще взе участие в антибългарска демонстрация на 4 май в град Сандански, заяви БГНЕС.

В акцията, която носи гръмкото название „ Демокрация за всички: истината за малцинствата в Европа “, ще се включат представители на по този начин наречената партия Европейски свободен алианс (ЕСА). Това са ръководителят на ЕСА Лорена Лопес де Лакал и Майлис Росберг. Домакин на сборището ще бъде професор Стойко Стойков, съпредседател на сепаратистите от ОМО „ Илинден “.

Не е инцидентна и датата, на която ще се организира събитието – 4 май.

Още при започване на 90-те години на ХХ век българското контраразузнаване засича директни срещи на тогавашното посолство на Югославия у нас със сепаратистите, както и даване нафинансиране на провокаторите. Служител на посолството – етнически сърбин – непосредствено предава освен финансова помощ, само че и политически наставления по какъв начин те да работят на територията на България.

Част от участниците в утрешния конгрес са известни с извънредно околните си връзки с властническия режим на Александър Вучич в Белград.

През последните няколко месеца се засилва активността на македонистките организации на Балканите в посока включването им в европейски политически партии. Това става в навечерието на основните европейски избори на 9 юни.

Така на 7 март македонската партия в Албания, „ Македонски алианс за европейска интеграция “ е призната в ЕСА. Там членуват още сепаратистите от ОМО „ Илинден “ и „ Виножито “ от Гърция.

ЕСА е „ рядка политическа партия, която признава и пази неповторимото етническо македонско малцинство в Албания, България и Гърция “, декларират от ОМД.

На 14 март ОМД разгласиха фотография, в която Гордан Йорданов е с представители на македонската партия в Албания в Брюксел. Той се е срещнал и с посланика на районен съд Македония в Белгия Методия Белевски (потомствен посланик, обвързван със сръбските служби – б. р.). Провел е среща с Мрежата за поощряване на езиковото разнообразие, с цел да обсъдят напъните за разпространение на „ македонския език “ в Европейски Съюз.

Провокацията в Сандански става и в изискванията на откритото и брутално пропагандиране на „ Сръбски свят “, който има за цел цялостна дестабилизация на Западните Балкани и най-много на районен съд Македония, Косово, Черна гора и Босна и Херцеговина. Най-ярко доказателство за това е назначението за вицепремиер на Александър Вулин в новото сръбско държавно управление, който поддържа тесни връзки с Русия и съветските силови структури. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР