Забраната за влизане на сръбски туристи е поредния удар, оплакват

...
Забраната за влизане на сръбски туристи е поредния удар, оплакват
Коментари Харесай

Хотелиерите в Гърция са недоволни от забраната за сръбски туристи

Забраната за влизане на сръбски туристи е следващия удар, оплакват се хотелиерите в Гърция. Оказва се, че българите и румънците съставляват главния туристически поток в северната част на южната ни съседка. Заетостта на хотелите по гръцките острови доближава едвам 15%, съобщи БНР.

Последните сръбски туристи минаха в Гърция минути пред 6 часа тази заран. Десетки сръбски коли останаха в неутралната зона на граничния пункт " Кулата - Промахон " през нощта и гръцките управляващи се принудиха да разрешат влизане на туристите. Пред камерите на гръцките медии сърбите благодариха на българите, които са им давали преимущество, с цел да влязат в Гърция.

Председателят на Съюза на хотелиерите уточни загубите за туристическия пазар от възбраната за отмора на сръбски туристи. Той сподели, че към този момент даже и прогнози не могат да се вършат за развиването на сезона макар оптимизма на министъра на туризма Теохарис, който даде обещание " сполучлив август ". В Северна Гърция и най-вече на Халкидики главните туристи в този интервал са единствено българи и румънци. Те обаче резервират в последния миг, тъй като се опасяват да не се вкарат нови забрани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР