Забраната за продажбата на фойерверки в Германия преди новогодишната нощ

...
Забраната за продажбата на фойерверки в Германия преди новогодишната нощ
Коментари Харесай

Забраната за продажба на фойерверки в Германия е спомогнала за опазването на околната среда

Забраната за продажбата на фойерверки в Германия преди новогодишната нощ е помогнала за понижаване на вредите за околната среда, заяви през вчерашния ден природозащитна организация, акцентирайки доста понижаване на замърсяването, изключително в Бремен и Мюнхен, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. Според първична оценка на организацията Екологично деяние Германия (ЕДГ) общонационалната възбрана е съдействала за доста по-малко замърсяване с фини прахови частици на някои места в новогодишната нощ.
" Успех е, че цялостното равнище на замърсяване доста спадна. Много хора и животни прекараха по-спокойна и по-здравословна новогодишна нощ ", се споделя в изказване на изпълнителния шеф Юрген Реш. Нивото на замърсяване на въздуха с евентуално рисковите за здравето фини прахови частици е спаднало с повече от 90 % в някои случаи спрямо последното посрещане на Новата година, когато промяната на годината е била чествана без възбраната, в новогодишната нощ на 2019 година против 2020 година, твърди организацията, привеждайки първична оценка на публични данни от измервания. Според данните качеството на въздуха се е подобрило изключително доста в Бремен, където часовото пиково замърсяване с фини прахови частици, регистрирано от един измервателен пункт, е спаднало с 96 % спрямо 1 януари 2020 година Подобен спад с повече от 90 % е бил регистриран от един измервателен пункт и в Мюнхен.
Празнуващи обаче пускаха фойерверки в цялата страна, макар възбраните, и евентуално някои от тях са били закупени незаконно. Природозащитната организация ЕДГ прикани министърката на вътрешните работи Нанси Фезер в бъдеще да вкара цялостна възбрана на фойерверките в новогодишната нощ в акция, подкрепена от бранители на правата на животните и медици.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР