Забраната на Huawei и другия китайски производител на оборудване ZTE

...
Забраната на Huawei и другия китайски производител на оборудване ZTE
Коментари Харесай

Забраната на Huawei ще струва на телекомите в ЕС до 55 млрд. евро

Забраната на Huawei и другия китайски производител на съоръжение ZTE от стартирането в употреба на 5G телекомуникационни мрежи в Европа ще коства на мобилните оператори в Европейски Съюз до 55 милиарда евро, сочи оценка на специалисти, забелязана от Агенция Франс Прес и представена от БГНЕС.
Операторите ще се сблъскат и със закъснения от до 18 месеца, с цел да получат 5G от идващото потомство за своите клиенти, съгласно оценката на въздействието, направена от Асоциацията GSM (GSMA), която съставлява операторите на мобилни мрежи по света.
Оценката подхранва дебата, провокиран от настояванията на Съединени американски щати фирмите в Европа и другите съюзнически страни да отбягват Huawei като снабдител на 5G съоръжение заради страховете на Вашингтон, че това може да компрометира разследващите служби.
Оценката на GSMA отбелязва, че Huawei и ZTE съставляват към 40% от пазара на Европейски Съюз, доставящ мобилно съоръжение, а Huawei е " понастоящем е пионер в 5G технологията ".
Европейските съперници „ Ериксон “ от Швеция и „ Нокиа “ от Финландия, както и „ Самсунг “ от Южна Корея нямат потенциала да се оправят с прехода от 3G и 4G мрежи към 5G в Европа, като в това време извършват договорите, които към този момент са подписани в Северна Америка и Азия.
Това допуска обилни разноски и забавяния, в случай че операторите не могат да употребяват Хуауей и ZTE, споделиха от GSMA, макар че означават, че обстановката сред обособените страни от Европейски Съюз се разграничава доста.
" Забраната на китайските производители би понижила съществено конкуренцията на пазара на мобилни устройства, увеличавайки цените и стимулирайки спомагателни разноски за внедряване на 5G ", се споделя в оценката.
Това също ще " докара до по-бавно внедряване на 5G мрежи в Европа и понижаване на усвояването, което в допълнение ще усили разликата в продуктивността сред Европейски Съюз и Съединени американски щати ", се споделя в документа.
Засега Европейски Съюз и неговите страни членки не са оповестили публична позиция дали ще се съобразят с американската възбрана за потребление на Huawei.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР