Забрана за влизането на британски туристи у нас идва само

...
Забрана за влизането на британски туристи у нас идва само
Коментари Харесай

Хотелиерите по морето в паника след забраната за британски туристи у нас, готвят намаления за българите

 Забрана за влизането на английски туристи у нас идва единствено ден откакто Лондон разгласи, че България, Хърватия, Хонконг и Тайван ще бъдат включени в " зеления лист " от идната седмица. В Слънчев бряг всеобщо са анулирани резервации на летовници от Острова, които са обичайните туристи за най-големия ни курорт.

 

Решението на здравните управляващи да забранят на британските туристи да идват в Слънчев бряг хвърли в суматоха хотелиерите в най-големия български курорт, който обичайно разчита на летовници от Острова.

" Крайно ни изненада тази възбрана! Това значи за Слънчев бряг едно още веднъж, крепко притискане за гърлото. Голям старт имахме, добре потегли сезона, само че за жалост това, което ние предвидихме още веднъж не се случва ", акцентира хотелиерът Румен Мончев пред.

Първият чартър от Англия до Бургас е бил очакван за 2 август. От тази дата самолети от Острова е трябвало да извършват полите два пъти на ден.

" Може да се каже, че всички резервации на британски туристи, са анулирани и това е доста огромен удар върху целия бизнес и ще се отрази негативно  и на идващия летен сезон ", счита Христо Чапкънов от Съюз на хотелиерите в Слънчев бряг.

В курорта тази година са отворили 80% от хотелите, поради положителния старт на сезона и на база предварителните резервации. В момента в курорта почиват най-вече чехи, поляци, унгарци и българи.

" Всички хора в Западна и Източна Европа си възнамеряват почивката, не може да се анулират чартърни полети и да се заявят от тази седмица за идната седмица. Защо се стопират хора, които са имунизирани!  Не с една, а с две дози! ", пита Чапкънов.

В Слънчев бряг се притесняват, че в във всеки едни миг в " алената зона " могат да попаднат и туристите, на които разчитат в този момент. Предлагат образователната година за учениците да стартира от 1 октомври, с цел да могат да изпълнят хотелите с български туристи.

Обмислят да понижат пакети за родните летовници даже с 20- 30%.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР