Забрана за обстрелване на градоносните облаци е причината над Асеновград

...
Забрана за обстрелване на градоносните облаци е причината над Асеновград
Коментари Харесай

Жена е с три шева на главата след градушката в Асеновград

Забрана за обстрелване на градоносните облаци е повода над Асеновград и покрайнините в петък да падне опустошителна градушка. Сигналите за потърпевши коли са десетки, към момента няма систематизирана информация за земеделската продукция. По данни на лекари от Асеновградската болница 7 индивида са потърсили помощ с пострадвания по тялото и главата.

От ракетните площадки на Полигона за битка с градушките в Поповица са изстреляни 186 ракети. Те обаче не дават нужния резултат, тъй като нападат облаците с близо 40 минути забавяне.

18:31 ч ние вършим първа пукотевица и в същата минута, в която ние сме длъжни да докладваме първа пукотевица централният диспечерси пункт дава възбрана, ние сме длъжни да я осъществим, споделя Никола Ковачев районен шеф " Борба с градушките ".

От Центъра за съгласуваност за потреблението на въздушното пространство е дадена възбрана за пукотевица поради политане на аероплан. Разрешението е получено в 19.08 минути.

И защото ние не му влияем, за тези 38 минути градовата клетка нараства. На процедура, към този момент е въпрос къде ще падне този град, добавя Никола Ковачев.

Градушката пада над Асеновград и нанася големи вреди. Десетки коли са със счупени стъкла и деформирани ламарини.

На 70 години съм, за пръв път виждам такова нещо. То не беше градушка елементарна, но камъни остри, ръбести с адска мощ. Тука при комшиите, дамата излиза на терасата да събере пране, през чадъра, главата и в болничното заведение три шева, споделя Панайот Чилингиров.

В автосервиз в Асеновград над 100 автомобила чакат за ремонт.

Градоносни облаци над обитаеми места не могат да се разрушават с ракети от полигоните. Ограниченията има и когато летят самолети.

Последните 2, 3 години по тази причина, че има летище Чешнигирово, Крумово възбраните станаха доста чести и доста ни пречат, споделя Никола Ковачев.

В деня на огромната градушка, 25 юни на полигона в Поповица са получили три забрани.

Репортер: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР