Заболеваемостта в Силистра от грип и остри респираторни инфекции продължава

...
Заболеваемостта в Силистра от грип и остри респираторни инфекции продължава
Коментари Харесай

Заболеваемостта в Силистра от грип продължава да е 226 на 10 000 души



Заболеваемостта в Силистра от грип и остри респираторни инфекции продължава да е със стойности 226 на 10 000, надхвърляща междинната за страната от 147.

Достигнати са епидемиологични стойности във възрастовата група 5-14 години, само че процентът отсъстващи възпитаници по болест варира и към момента не е достигнал сериозните 30 100, за оповестяването на грипна почивка.

На този стадий ограничения ограничаващи присъственото образование на децата не са подхванати, а мнение последващо ще бъде изразено в понеделник, сподели доктор Теодора Начева, шеф на РЗИ – Силистра:

" За да можем ние, в случай че вземе решение за повсеместна мярка, то тя да е за по-голямата част от учебните заведения, с цел да има смисъл. Защото даже децата да не вървят една седмица на учебно заведение, в случай че те не са в положение на ограничаване, те ще вървят на други места и разпространяването ще продължи ".

Докато това стане шефовете на учебните заведения са оставени сами да преценяват дали да преминат в друга форма на образователния развой, в случай че присъствената е затруднена, заради висок брой на отсъстващите.

" Ако ли не, те ще си организират образователния развой с толкоз деца, колкото са останали в учебно заведение ", уточни доктор Начева.

Продължават инспекциите в аптечната мрежа, като сондажът на информация за съществуването на лекарства против грип демонстрира, че " има в аптеките - и симптоматични и антибиотици ", сподели още доктор Начева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР