Забележителна, претъпкана седмица на модата в Ню Йорк дава началото на първото от четирите големи шоута

...
Пълен NYFW: пастелни нюанси в закусвалня Chanel, целенасочена усмивка в
Коментари Харесай

Пълен NYFW: Пастелни нюанси в Закусвалня на Chanel, ухилена целенасочено в Collina Strada, бохо шик в Ralph Lauren, нова зора в Helmut Lang и протести на Peta в Coach Пълен NYFW: пастелни нюанси в закусвалня Chanel, целенасочена усмивка в Collina Strada, бохо шик в Ralph Lauren, нова зора в Helmut Lang и протести на Peta в Coach - Авторско право Euronews/Canva/Sean Zanni/WireImage/Victor VIRGILE/Gamma-Rapho/ANGELA WEISS/AFP чрез Getty Images От Саския О'Донохю Публикувано на 12/09/2023 - 14:59 Споделете тази статияБутон за затварянеfacebookFacebookfacebooktwitterTwittertwitterflipboardFlipboardflipboardизпратиИзпратиизпратиredditRedditredditmessengerMessengermessengerlinkedinLinkedinlinkedinvkVK<им src="https://static.euronews.com/website/images/vector/social-icons/article-redesign-vk.svg" width="48" height="48" alt="vk" class="u-show-for-medium" loading="lazy" fetchpriority="low" >

Не само завръщането на Ралф Лорън в NYFW накара гостите да говорят. Други забележителни моменти включват закусвалня на Chanel, протести на PETA и дизайнери, занимаващи се с бъдещето на модата.

Седмицата на модата в Ню Йорк – една от „големите четири“ – може и да е към своя край, но със сигурност е едно от най-обсъжданите събития в света на модата от доста време.

< img class="c-ad__placeholder__logo" src="https://static.euronews.com/website/images/logos/logo-euronews-180x22-grey-6.svg" width="180" height="22" alt ="">РЕКЛАМА

Приключвайки на 13 септември след 7-дневна серия, NYFW ще предаде мантията на , Милано и накрая Париж, преди интензивният месец на шоута и презентации да приключи за още един сезон.

< p>В Градът, който никога не спи, видяхме всичко (е, почти) - от протести на пистата, до носталгична закусвалня, изпълнена с френска кухня, до няколко намигвания към бъдещето на модата.

Има много, за да разберете, така че Euronews Culture е тук, за да ви представи акцентите.

Вкус на Париж в Уилямсбърг

Chanel стартира NYFW с по-малко френски, повече американски Приближаване. И какво по-американско от закусвалня в стил 50-те години на миналия век?

В причудливо, специално построено заведение за хранене в модерния Уилямсбърг, френската луксозна къща покани гости в средата на изживяване от средата на 20-ти век. От пастелен декор до саундтрак, вдъхновен от 50-те години и изобилие от бургери, млечен шейк и пържени картофки, Chanel използва мястото, за да пусне нова линия от своите аромати Chance Eau Fraiche.

Закусвалнята Lucky Chance Diner беше домакин на знаменитости, включително Lil Nas X, Harley Viera Newton и Camille Rowe в нощта на откриването, преди да бъде отворен за публика за тридневен пробег. Вкусно!

Протести в Обществената библиотека в Ню Йорк

Coach доказа, че библиотеките са много повече от места, където хората отиват да учат или да избягат от света, като същевременно винаги пазят тишина.

Откривайки NYFW миналия четвъртък, американецът направи необичайния избор да поеме Обществената библиотека в Ню Йорк, втората по големина обществена библиотека в САЩ, за да представи своята колекция пролет/лято 2024 г.

С първи ред от знаменитости като Lil Nas X (отново!) и Дженифър Лопес, шоуто скоро беше прекъснато от активисти на организацията за правата на животните Peta.

Две протестиращи, едната носеше плакат с надпис „Кожа Kills' и още един, облечен в боядисано в плът боди със слогана, изписан върху него, направиха огромен фурор на модния подиум, преди бързо да бъдат отведени от охраната.

Peta са добре известни с това, че смущават  и може би не беше изненада, че са избрали да го направят отново. През юли те обявиха, че се стремят да направят използването на вълна и кожа толкова неприемливо, колкото е станала козината.

РЕКЛАМА

Малко вероятно е посланието им да достигне до много модни глави марки, като се има предвид, че кожените стоки често са най-продаваните в луксозните търговски обекти.

Колекцията Coach, въпреки това, отбеляза 10-ата годишнина на Стюарт Вевърс, творчески директор на лейбъла, мандат начело.

Включващ гръндж външен вид и вдъхновени от Америка парчета, това беше и първото шоу, организирано от Coach, откакто компанията майка, Tapestry group, обяви миналия месец, че придобива Capri Holdings в едно от най-значимите модни сливания тази година.

Нова ера за Helmut Lang

Всичко беше промяна на върха в Helmut Lang, тъй като Peter Do направи своя дебют като

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР