Забавянето на западните партньори в доставката на оръжия за Украйна

...
Забавянето на западните партньори в доставката на оръжия за Украйна
Коментари Харесай

Подоляк обвини Запада за липсата на успех на украинската контраофанзива

Забавянето на западните сътрудници в доставката на оръжия за Украйна даде време на съветските сили да приготвят отбранителна линия, заради което необятно оповестеното контранастъпление не даде предстоящите резултати. Това съобщи съветникът на украинския президент, Михаил Подоляк, оповестява ТАСС.

„ Времето постоянно е значимо. (...) Времето, прекарано в увещание на нашите сътрудници да дават нужното оръжие, се отразява на специфичните съветски укрепления, издигнати през този интервал, надълбоко вкопаната отбранителна линия и системата от минни полета. Сега, с цел да се пробие съветският фронт, е нужен рационален и уравновесен метод “, написа той на страницата си в Туитър и прикани да не се чакат бързи резултати.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски призна, че контранастъплението на украинските войски „ върви по-бавно, в сравнение с ни се желае “, и прикани да не се възприема като зрелищен холивудски филм. Премиерът Денис Шмихал изясни неналичието на забележими резултати с желанието да се избегнат огромни загуби измежду украинските военнослужещи. 

В същото време CNN, цитирайки двама представители на западни страни и почитан чиновник на Пентагона, заяви, че украинската контраатака не оправдава предоставените очаквания на западните сътрудници в нито една от областите.

Както заяви съветското министерство на защитата, украинските войски вършат несполучливи опити за нахлуване от 4 юни. На 22 юни секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Николай Патрушев съобщи, че загубите на персоналния състав на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от началото на контранастъплението надвишават 13 хиляди. Руският президент Владимир Путин акцентира, че въоръжените сили на Украйна не са сполучливи в нито едно направление, прибавя ТАСС.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР