Забавянето на търсенето на смартфони вероятно ще се отрази негативно

...
Забавянето на търсенето на смартфони вероятно ще се отрази негативно
Коментари Харесай

JP Morgan извади Apple и Qualcomm от списъка си с най-предпочитани акции

Забавянето на търсенето на смарт телефони евентуално ще се отрази отрицателно на растежа на софтуерния колос Apple и на производителя на чипове Qualcomm, обявиха анализатори от JP Morgan, откакто извадиха двете компании от листата с най-предпочитани акции от капиталовата банката, съобщи Ройтерс.

Премахването на двете компании идва в миг, когато анализаторите предизвестяват, че блокадите в някои градове Китай поради нова вълна на разпространяване на ковид и възходящите цени на суровините в следствие от войната в Украйна може да навредят на търсенето на смарт телефони през 2022 година

Според анализатора на JP Morgan Самик Чатърджи свиването на потребителските разноски ще докара до намаляване на упованията след неотдавнашното стартиране на пазара на новото потомство iPhone SE, а регулаторния в напън против видео игрите в Китай може да натежи върху приходите от услуг на Apple.

Apple към този момент възнамерява да понижи производството на iPhone и AirPod заради спад на търсенето, заяви по-рано тази седмица в. „ Никкей “.

Междувременно Qualcomm ще бъде обиден от слабостта на пазара на смарт телефони с операционна система Android от невисок и междинен клас, сподели Чатърджи.

Въпреки това рейтингът на JP Morgan за акциите на Apple и Qualcomm продължава да равностоен на „ купувай “ на база на техния дълготраен капацитет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР