Забавянето на доклада на междуведомствената работна група за работата по

...
Забавянето на доклада на междуведомствената работна група за работата по
Коментари Харесай

ББК „Пътища“ подкрепя Националния протест на работодателските организации на 18 май

Забавянето на отчета на междуведомствената работна група за работата по всички контракти за Текущ ремонт и поддържане и неналичието на призната Методика за индексиране на договорите в строителството основават действителна заплаха за унищожаването на пътно-строителния отрасъл. Българска браншова камара „ ПЪТИЩА “ към този момент година сигнализира, че браншът е подложен на невиждан напън, който компаниите, упражняващи активността, не могат да понесат.

Администрацията не можа да съблюдава поетите задължения и да възобнови ремонтите на всички Републикански пътища, поради неналичието на Методология за съответна индексация на цените на материалите, която да даде опция за работа, без компаниите да генерират спомагателни загуби.

Не бе спазен и персонално поетият от премиера Кирил Петков ангажимент в период до 7 май 2022 година да завърши на работата на междуведомствената комисия, която да направи инспекция на договорите и осъществените действия по всички контракти за Текущ ремонт и поддържане. Апелираме, във допустимо най-кратки периоди да бъдем публично осведомени с отчета и да бъдат поети задължения с съответни периоди за разплащане на останалите 50% от изпълнените и сертифицирани действия.

През последните месеци Българска браншова камара „ Пътища “ води диалози с изпълнителната власт и по отношение на фрапантния скок на цените на строителните материали. Приемането на Методика за индексиране на договорите в строителството е извънредно належащо. Досега обсъжданият механизъм бе това да се случи посредством разпореждане на Министерския съвет, само че тази седмица бе препоръчано да се одобряват ремонти в Закона за публичните поръчки. Подобна мярка ще забави фрапантно процеса и обрича строителния бранш на крах.

Българска браншова камара „ Пътища “ моли поетите задължения от държавните институции да бъдат спазени и поддържа справедливите претенции на оповестения Национален митинг на национално представителните работодателски организации – КРИБ, АИКБ, БСК, БТПП и ССИ.

Механизъм за отплата на свръхвисоките цени на електрическата енергия и природния газ, избавяне на българската стопанска система и прекъсване обедняването на нацията не са политически претенции, а цели за запазване на популацията и стопанската система на страната.

В отбрана на ползите на всички наши членове и техните фамилии ПОДКРЕПЯМЕ тези претенции и не сме съгласни с сегашния метод на ръководството на българската стопанска система. В случай, че Правителството на Република България не съумява да откри подобаващ метод за решение на проблемите в страната, право на гражданското общество е да изрази обществено недоволството си и да изиска радикална смяна.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР