За зловещото убийство на ул. Раковски“ е обвинен 32-годишният Веско

...
За зловещото убийство на ул. Раковски“ е обвинен 32-годишният Веско
Коментари Харесай

Мъжът, който уби и разчлени приятеля си, дължал 2000 лв. на жертвата. Щели да търгуват с криптовалута

За злокобното ликвидиране на ул. „ Раковски “ е упрекнат 32-годишният Веско Вълчинов. Той е някогашен барман, който от известно време живеел в София, обитавал жилището на ул. „ Г. С. Раковски “. Разследващите считат, че 41-годишният мъж е бил погубен точно там, а претекстът бил финансов – Вълчинов и жертвата имали проект за общ бизнес, който се провалил.

За помощник на Веско е апетитен Константин Съботинов. Той взел участие в укриването на част от тленните остатъци. По данни на „ 24 часа “ Съботинов е дал показания пред проверяващите.

На 16 август прокуратурата ще изиска непрекъснат арест на Вълчинов, заяви Христо Кръстев, зам. градски прокурор. Разследването е почнало, откакто непосредствен на убития подал сигнал, че не го е виждал от вторник.

Константин Съботинов не е взел участие в умъртвяването на жертвата. Той схваща след осъществяването на убийството и като другар взема решение да помогне на килъра, изясни прокурор Иво Илиев. Материалите за Константин Съботинов са отделени и са пратени в районната прокуратурата. Той е разследван за персонално укривателство. Утре ще му е мярката за неотклонение.

Живко Коцев, който е зам. основен секретар на Министерство на вътрешните работи заяви, че следствието е почнало във четвъртък.

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов увери, че и отсега нататък ще работят по този начин с прокуратурата. На 10 август в четвъртък сигналът били подаден в 4 РПУ от братовчед на 41-годишния мъж. Единият от телефоните на убития бил открит до столична автокъща. Таза почнало следствието.

После служителите на реда от камери разбрали, че изчезналият и още един мъж влизат на един адрес, а след това от този адрес излиза единствено един мъж.

Този мъж след това още веднъж посещавал адреса, излизал, ходил на съмнителни места. После служителите на реда пристъпили към оперативна композиция, с цел да схванат дали има съизвършител. Мъжът се срещнал с още един мъж. Когато го задържали, той направил признание. Така били открити елементи от тялото, които били на много места из София.

Убитият и килърът били в трайни другарски връзки. Извършителят бил дебитор на убития.

Според градската прокурорка Илиана Кирилова убийството било демонстрация на експанзия. Било осъществено с тежък тъп предмет.

От жилището на причинителя били конфискувани доста материални доказателства. Части от човешките остатъци са превозени от младежа, който е упрекнат за укривателство. Самото разчленяване се прави в жилището на ул. „ Г.С. Раковски “. От съседите не били постъпили сигнали за звук.

Извършителят на убийството давал доста разнопосочни пояснения, всички негови изказвания били тествани и не отговаряли на истината.

Двамата мъже имали бизнес проект, който целял търговия с криптовалута. 32-годишният Веско дължал на убития мъж към 2000 лева

Според психолозите причинителят бил злобен, нападателен, злопаметен човек.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР