За заплати от 850 лева за медицинските сестри в общинското

...
За заплати от 850 лева за медицинските сестри в общинското
Коментари Харесай

Договориха се за заплатите на медицинските сестри в Казанлък 

За заплати от 850 лв. за медицинските сестри в общинското детско опазване на здравето и 660 лв. за помощния личен състав в детските ясли се договориха днес в Казанлък на съвещание на общинския съвет за тристранно съдействие, съобщи кореспондентът на .
Страните са се договорили да се проучва приходната част на бюджета след първото тримесечие на 2020-а и в случай че числеността на децата в детските заведения се резервира, което значи, че няма да има понижение на държавните средства, може възнагражденията да доближат контрактуваните в отрасловото съглашение 900 лв..
На общинската тристранка са обсъждани и оферти по проектобюджета за актуалната година, съгласно който за чиновниците във всички общински звена е заложено нарастване на работните заплати с 10 на 100.
На съвещанието са разисквани и въпроси за трудово-осигурителните връзки, груповото трудово договаряне, заетостта и икономическата обстановка в района. В срещата са взели участие кметът Галина Стоянова, заместник-кметът по финанси Драгомир Петков, ръководителите на районните синдикални структури на Конфедерацията на труда „ Подкрепа “ Цветанка Пискова и на Конфедерацията на самостоятелните синдикати Николай Маринов и ръководителят на Казанлъшката търговско-промишлена палата Ангел Скендеров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР