За замърсяване в езерото край Панчарево сигнализираха спортисти от Гребната

...
За замърсяване в езерото край Панчарево сигнализираха спортисти от Гребната
Коментари Харесай

Столичани сигнализират ЕК за системно замърсяване на Панчаревското езеро

За замърсяване в езерото край Панчарево алармираха спортисти от Гребната база и поданици на квартала, съобщи Българска национална телевизия.

Недоволните жители считат да подадат сигнал и до Европейската комисия за това, че езерото редовно се замърсява, само че по този начин и не се почиства.

" Сдружение за Панчарево и Кокаляне " ще изпрати формалното си мнение към Европейска комисия идната седмица.

По думи на Иван Хиндалов, който е треньор по кану-каяк на Гребната база, става въпрос за проблем от над 10 години. Той показва, че по този начин езерото не просто не наподобява добре, само че замърсяването затруднява и подготвителния развой. Той към този момент не помни по кое време за последно е било направено разчистване.

От Регионалната ревизия по околната среда и водите осведомят, че поддържането и ремонтно-възстановителните работи на язовири и езера би трябвало да се правят от притежателя на оборудването. В случая Панчаревското езеро се стопанисва от " Напоителни системи ". Отговорност за допускането на нерегламентирано замърсяване обаче имал и кметът съгласно екоинспекцията.

Те показват и че качеството на водите на Панчарево се следи посредством мониторингов пункт, като през годините са установени незначителни отклонения. /bnt.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР