За забавянето на Ларгото е виновно правителството на Орешарски, заяви

...
За забавянето на Ларгото е виновно правителството на Орешарски, заяви
Коментари Харесай

Рашидов обвини правителството на Орешарски за забавянето на Ларгото

За забавянето на " Ларгото " е отговорно държавното управление на Орешарски, съобщи депутатът от ГЕРБ и ръководител на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов по отношение на аферата " Ало, Банов съм ".

Той добави, че обектът е стоял " една година в найлон " по време на държавното управление на Орешарски, което се отразило на крайното завършване на реставрацията и довело до закъснение с 33 дни, за които е целият проблем в този момент. Рашидов споделя, че му било обявено, че се забавя срокът и има заплаха да бъдат изгубени към 3 млн. лева европейски пари за последния стадий.

" Вие давате ли си сметка, че това е да бръкна в касата на министерството от бюджета, така и така дребния бюджет, и да покрия загубата на европейски пари? Търсихме всички благоприятни условия ", съобщи. " Когато видях, че се забавят, разговаряхме с хората дали може безшумно и умерено да осъществим периода, с цел да не загубим пари. Целият проблем е в тези 30 дни, за което е отговорно държавното управление на Орешарски ", добави той.

Рашидов съобщи, че всяка фактура седи в Министерството и тази информация е налична за който я търси. Според него е имало и продължава да има доста недоброжелатели, които са " оревали орталъка " по време и след плана. " Аз съм държал да има хигиена във всички европейски средства ", акцентира той. 

Във връзка с това Рашидов коментира и бившия чиновник на министерството Ангел Ангелов, за който Боил Банов твърди, че е дал записите на Елена Йончева. " Помолих го да освободи тази работа поради хигиената. Заради Ангелов направих 4 инспекции - 3 вътрешни и 1 европейска инспекция, че всичко е наред с норвежката стратегия ", съобщи той. 

Рашидов добави, че почита Елена Йончева и преди даже били положителни другари с нея. " Желая ѝ добър път, само че не по този начин към огромната политика, тъй като в огромната политика има някаква хигиена. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР