За втори пореден ден мнозинството в парламента отказа да извика

...
За втори пореден ден мнозинството в парламента отказа да извика
Коментари Харесай

Мнозинството отказа изслушване на Борисов в парламента за COVID ваксините

За втори следващ ден болшинството в Народното събрание отхвърли да извика на чуване премиера Бойко Борисов.

Ден откакто опозицията настоя министър-председателят да изясни от парламентарната естрада задави ли се водна рецесия в Бургас, през днешния ден от Българска социалистическа партия желаеха той да даде информация за държавното решение за покупка на Коронавирус ваксини. С 96 гласа „ срещу “ обаче проекторешението бе отхвърлено, написа БГНЕС.

От левицата желаеха Борисов да изясни какви са софтуерните параметри на договаряните ваксини, количествата, както и условията към тяхното превозване и приложение.

„ Уплашен от обстановката и отказващ да поеме отговорността за последствията от рецесията, желае от нас да му подпишем празен чек и да ни употребява като индулгенция за това, което следва – закупуване на ваксини и имунизирането против COVID-19”, сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

От своя страна ръководителят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова упрекна Българска социалистическа партия, че с настояването си пробват да черпят политически дивиденти от обстановката, а водачът им Корнелия Нинова – в прекомерна фиксация върху личността на премиера.

Дариткова акцентира, че вместо Борисов, в Народното събрание ще пристигна министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов, който ще даде информация и ще отговори умело на всички въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР