За втори пореден ден и опозиция, и (не)коалиционни партньори бойкотираха

...
За втори пореден ден и опозиция, и (не)коалиционни партньори бойкотираха
Коментари Харесай

Гласуват вота на недоверие срещу кабинета в сряда

За втори следващ ден и съпротива, и (не)коалиционни сътрудници бойкотираха кворума и по този начин второто гласоподаване за втория избор на съмнение против кабинета остава за идната седмица. След като през вчерашния ден Българска социалистическа партия отказваха да се записват, през днешния ден дадоха 21 гласа за начало на пленарния ден, само че това не оказа помощ за старта му.

За първи път в парламентарната история избор на съмнение ще се гласоподава в три дни в две седмици. На два пъти през днешния ден народните представители не съумяха да започват работния си ден и по този начин ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бе заставен да насрочи ново гласоподаване идната седмица – в сряда.

И при втория сегашен опит се записаха 79 народни представители, с един повече от първия опит, при нужни 121 за старт на работния ден.

От ГЕРБ-СДС и „ Възраждане “ се записва по един народен представител, от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ – 55, от „ Българска социалистическа партия за България “ – 21, както и самостоятелният Радостин Василев. Движение за права и свободи и „ ИТН “ не участваха и във втората регистрация.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР