За втори път в рамките на малко повече от месец

...
За втори път в рамките на малко повече от месец
Коментари Харесай

Екипажът на МКС отново издирва откъде изтича въздух в космоса

За повторно в границите на малко повече от месец екипажът на Международната галактическа станция (МКС) се изолира в съветския сегмент, с цел да се опита да откри от кое място изтича въздух в американската част на комплекса, заяви " Роскосмос ".

" Беше извършено затваряне на люковете на МКС. Екипажът се изолира за уикенда в съветския сегмент за търсене на теча ", се споделя в известието на съветската държавна коропрация.

В него се отбелязва, че при тази изолираност, за екипажа ще са налични руските модули  " Заря ", " Звезда " и " Поиск ", а а също и товарният галактически кораб  " Прогресс Министерски съвет " и пилотираният " Союз Министерски съвет ".

" По време на работата си екипажът ще предава оперативна информация за положението на атмосферата в станцията до центровете за ръководство на полетите в страните-партньори ", написа още " Роскосмос "  и прибавя, че отваряне на люковете е планувано за понеделник в 11 ч. московско време. 

Слабо изтичане на въздух от МКС бе намерено още през септември 2019 година, само че в края на август 2020-а стана известно, че то нараства и МКС започна да губи по към 220 гр. въздух на денонощие. Тогава интернационалният екипаж затвори люковете в модулите на МКС, с цел да ревизира тяхната херметичност и 4 дни бе изолиран в съветския сегмент на станцията. Но мястото на приключване по този начин и не бе открито.

Сега вторият опит за разкриване на пукнатината ще бъде изработен от намиращите се сега трима души в МКС - съветските космонавти Анатолий Иванишин и Иван Вагнер и американския им колеха Кристофър Касиди.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР