За втори път през последните две години германският канцлер Ангела

...
За втори път през последните две години германският канцлер Ангела
Коментари Харесай

Меркел тръгва из Африка с призив: Не идвайте в Европа!

За повторно през последните две години немският канцлер Ангела Меркел стартира обиколка в Африка. Основната ѝ цел е да убеди държавните управления да сътрудничат за ограничението на миграцията към Европа, като обвърже съдействието им с стопански изгоди.

Преди Меркел министър-председателят на излизащата от Европейски Съюз Англия Тереза Мей също отпътува за африканския континент, само че със напълно други планове - укрепване на икономическите и комерсиалните връзки.

" За мнозина Африка е континентът на гузната съвест на Европа. За държавното управление на Германия той е континентът на възможностите. Берлин вижда в Африка капацитет за вложения, само че остава правилен на правилото си, че икономическата помощ идва при изпълнени условия. Едно от тях сигурно е ограничението на аргументите, млади африканци да поемат към Европа ", разяснява БНР.

Преди да отпътува за Сенегал, Гана и Нигерия канцлерът Меркел съобщи:

" Икономическото съдействие е доста значимо, тъй като африканските страни са млади, там живеят доста младежи, които имат потребност от професионално образование и работа. Това, от своя страна, има отношение към тематиката за незаконната миграция. В Африка към момента има доста нерешени спорове, което кара доста хора да изберат рисковия път на незаконната миграция. "

Повече от половината население на Сенегал е на възраст под 18 година Младежката безработица е над 60%. Двама от трима сенегалци декларират, че желаят да изоставен родината си.

Нигерия е най-многолюдната африканска страна с население близо 150 милиона. Младите нигерийци бягат от страната поради тероризма в страната.

Гана има комерсиално съглашение с Европейски Съюз, което анулира митата върху съвсем всички европейски артикули, и на процедура символизира двойния критерий, с който мери Евросъюзът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР