За втори път плевенското село Гривица отбеляза своя празник, който

...
За втори път плевенското село Гривица отбеляза своя празник, който
Коментари Харесай

Село Гривица отбеляза своя празник с пъстра фолклорна програма

За повторно плевенското село Гривица означи своя празник, който беше възобновен предходната година от кмета Петър Георгиев.



В формалната стратегия се включиха сформира от читалищата на осем обитаеми места, както и от град Славяново.



На събитието не липсваха обичайните атрибути като лакомства,скара, павилиони с разнообразни артикули, както и префектно озвучаване, предоставено отDJ - Митко.



На сцената на площада в центъра на Гривица се изявиха артисти, хорови групи и танцови сформира, облечени в обилни национални носии.



Автори на програмата са Елена Първанова, която е секретар на Читалище „ Искра - 1912 “ иръководитеятна танцовия състав в читалището - Албер.



Гостуващите участници в празничното събитие получиха грамоти, които им връчи секретарят на читалището Елена Първанова.



Кметът на село Гривица Петър Георгиев изрече признателност на кмета на Плевен доктор Валентин Христов, който почете персонално откриването на празника на селото, дружно със зам.-кмета на Община Плевен МаргаритаБахнева, началник на отдел " Финанси и стопанска система ".



Празникът на плевенското село Гривица е отбелязван във втората половина на месец май доникъде на 90-те години на предишния век. Една от атракциите на празника е било провеждането на шампионат по битка с награден фонд – агне, описа за Дарик кметът Петър Георгиев.

„ Миналата година, дружно с управлението на читалище „ Искра-1912 “ ни пристигна концепцията да възстановим празника и това да става в края на месец май, тъй като е хубаво да резервираме традициите “, сподели кметът на село Гривица.

Той означи поддръжката на Община Плевен в лицето на кмета доктор Валентин Христов за обезпечаването на средства за осъществяване на главен ремонт на постройката на Здравната работа в село Гривица, който следва.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР