За втори път от три издания на турнира испанският национален

...
За втори път от три издания на турнира испанският национален
Коментари Харесай

Испания стигна за втори път до финал за Купата на АТР

За повторно от три издания на шампионата испанският народен тим по тенис ще играе във финала за Купата на АТР. След дебютната конкуренция в различното международно състезание за мъжки отбори през 2020 година, " фуриите " стигнаха до мача за купата и този сезон.

В първия 1/2-финал от шампионата в Сидни (Авл) през днешния ден Испания победи Полша с 2:1, като дуелът беше решен още след срещите на сингъл. Часове преди началото на мача беше обявена новината, че втората ракета в състава на " тайфа полска " Камил Майхжак е дал позитивна проба за COVID-19. Въпреки че всичките му съотборници бяха в непосредствен контакт с него през цялата седмица, уредниците взеха решение да не анулират дуела.

Вместо Майхжак в откриващата среща за поляците излезе Ян Зиелински, който беше победен от Пабло Кареньо Буста с 2:6, 1:6. Във втория сингъл пък Роберто Баутиста Агут пречупи полската звезда Хуберт Хуркач със 7:6 (6), 2:6, 7:6 (5) и подпечата триумфа на испанците. В протоколния мач на двойки Шимон Валков и Зиелински надиграха Педро Мартинес и Алберт Рамос-Виньолас с 4:6, 6:3 (10-6) и донесоха почетен триумф за Полша.

Съперникът на Испания във финала ще бъде избран в събота заран в конфликт сред миналогодишния първенец Русия и Канада. При първото си присъединяване в дуела за купата иберийците отстъпиха пред Сърбия с 1:2. Битката за Купата на АТР през 2022 година е в неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР