За втора поредна седмица Серхио Перес имаше разочароваща квалификация във

...
За втора поредна седмица Серхио Перес имаше разочароваща квалификация във
Коментари Харесай

Перес обясни къде се обърка квалификацията му в Испания

За втора поредна седмица Серхио Перес имаше разочароваща подготовка във Формула 1 и ще би трябвало да стартира утрешната Гран При на Испания от 11-то място на стартовата решетка.

И през днешния ден повода за слабото показване на мексиканеца в сесията за място е негова пилотска неточност, а не някакъв проблем в неговия RB19. Перес излетя от пистата на петия завой в решителните минути на втората фаза на квалификацията, което не му разреши да приключи първата си летяща обиколка с чисто новите гуми.

След тази си неправилност той нямаше време да се върне до бокса за нови гуми и трябваше да направи втора офанзива на местата в топ 10 с гумите, които не бяха в оптимално положение. Това се оказа и решаващо за Перес, който бе с 0.051 секунди по-бавен от Нико Хюлкенберг в разногласието за последното място измежду първите 10 на старта на следващия ден.

След квалификацията мексиканецът застана пред медиите и изясни за какво сесията му за място през днешния ден се обърка толкоз доста.
 Недостижимият Верстапен не остави късмет на противниците си в квалификацията в Испания Недостижимият Верстапен не остави късмет на противниците си в квалификацията в Испания
„ Загубих на петия завой. След грешката гумите бяха прегрели и нямаше по какъв начин да ги охладя задоволително до края на обиколката и нямах сцепление в последната обиколка, което беше тъпо. Условията бяха комплицирани и аз изпуснах колата в петия завой.

„ Разочароващо е, само че това не е Монако. Тук можем да се състезаваме и да се изпреварваме. Можем да спечелим доста точки. Има доста коли, които са отвън типичната си позиция, тъй че на следващия ден ще бъде забавно съревнование “, сподели Перес.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР