За втора поредна година врачанското сдружение „Благотворни приятели“ учреди стипендия

...
За втора поредна година врачанското сдружение „Благотворни приятели“ учреди стипендия
Коментари Харесай

„Благотворни приятели“ отново учреди стипендия за даровити студенти в памет на проф. Андрей Николов /снимки/

За втора поредна година врачанското съдружие „ Благотворни другари “ учреди стипендия за даровити студенти в памет на Патриарха на българската статуя проф. Андрей Николов. На къса гала през вчерашния ден в районния исторически музей, в деня, в който означаваме 141 години от рождението на именития врачанин, представителите на сдружението Йордан Николово, Борил Коцев и Мартин Харизанов връчиха на Филип Филипов удостоверението за стипендията. От началото на новата академична 2019/2020 година той ще получава всеки месец от „ Благотворни другари “ по 250 лева
Филип Иванов Филипов е роден на 04.07.1998 година във Враца. Потомствен каменар. Завършил е главното си обучение в СОУ „ Отец Паисий “, в следствие приключва приблизително особено обучение в Професионална гимназия по каменообработване в с. Кунино, специалност: Художник, компетентност "Скулптура ". Към момента е студент 2-ри курс в НХА София, компетентност „ Скулптура “. Лауреат е на национални състезания, от които има четири първи места. Има участия в изложения в София, Враца, Благоевград и Кюстендил. Правил е демонстрации по каменоделство на Международен панаир на занаятите в Пловдив, древен фестивал „ Орел на Дунава “ в Свищов и панаир на занаятите в Трявна. Три следващи години е стипендиант на Американска фондация за България (АФБ).
От предходната година той е притежател на учредената стипендия за млади врачани, с достижения в скулптурата, носеща името на проф. Андрей Николов Староселски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР