За втора поредна година Волфсбург си заслужи място в Лига

...
За втора поредна година Волфсбург си заслужи място в Лига
Коментари Харесай

Волфсбург изпълни голямата си цел

За втора поредна година Волфсбург си заслужи място в Лига Европа, откакто кръг преди края на сезона в Германия няма по какъв начин да бъде застигнат от осмия в класирането Фрайбург. Това стана след успех с 4:1 над Шалке 04 като посетител и загуба на отбора на Кристиан Щрайх с 1:3 от Байерн (Мюнхен) по същото време. Във втория по мощ клубен шампионат на Стария континент ще играят още Хофенхайм и един всред Байер (Леверкузен) и Борусия (Мьонхенгладбах).

Шалке продължава да страда и най-хубавото за тима е, че сезонът ще завърши след седмица. “Миньорите” нямат победа в 15 следващи срещи в Бундеслигата - нов клубен антирекорд.

И този следобяд “кралскосините” не демонстрираха нищо свястно и за по-класния тим на Волфсбург не беше мъчно да се наложи. Неудържимият Ваут Вегхорст добави нови два гола на сметката си - в 16-ата и 56-ата минути. Три минути след второто попадение се разписа и съотборникът му Кевин Мбабу, а в 69-ата Жоао Виктор заби четвъртия гол. Раби Матондо понижи на 1:4 секунди по-късно.

Иначе “вълците” към момента не са отпаднали от сегашното издание на Лига Европа. Те са на етапа на осминафиналите, само че изгубиха с 1:2 от Шахтьор (Донецк) като домакини в първата среща. Голям е шансът реваншът да се изиграе на безпристрастен терен в Германия.
Europa League here we come! An excellent win at Schalke means the Wolves are guaranteed at least seventh place.

Well played, boys! #S04WOB #VfLWolfsburg | 1-4 pic.twitter.com/tu3Y52p5eF
— VfL Wolfsburg EN (@VfLWolfsburg_EN) June 20, 2020 СТАТИСТИКА

КЛАСИРАНЕ Бундеслига 33 кръг, събота 20 юни  Шалке 04 1:4краен резулат  Волфсбург
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР