За втора поредна година книги на български автори ще намират

...
За втора поредна година книги на български автори ще намират
Коментари Харесай

Автори срещат читатели в паркове и градини в 9 града у нас

За втора поредна година книги на български създатели ще намират сами своите читатели в паркове и градини в 9 града у нас посредством акцията " Зелено четене ". Тя стартира през днешния ден и ще продължи през целия месец май под мотото " Книгите сами ни намират ".

Всички, които са се сдобили с ново четиво, би трябвало да създадат фотография и да я разгласяват в обществените мрежи с " #книгодар ".

Създател и уредник на акцията е младата писателка Надежда Динева - създател на „ Орденът на скорпионите “. Основните цели на акцията са да разпространява четенето на публични места и творчеството на модерни български създатели.

Доброволци ще оставят книги на разнообразни зелени местоположения в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Ямбол, Благоевград и Видин. 

Към момента в „ Зелено четене “ безплатно със своите произведения са се присъединили 18 български създатели и най-големите издателства в страната. До читателите ще доближи модерна художествена литература с жанрово разнообразие, лирика и детска литература.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР