За всяка уважаваща себе си домакиня, кухнята е мястото, където

...
За всяка уважаваща себе си домакиня, кухнята е мястото, където
Коментари Харесай

Кухня без отпадъци

За всяка уважаваща себе си стопанка, кухнята е мястото, където тя прекарва огромна част от времето си. Затова е и от изключително значение да обръщаме особено внимание на това, тя бъде изрядна. Понякога е нужна единствено щипка ентусиазъм, за да подхождаме със схващане към това обичано място вкъщи.

В рубрика „ кухня “ попадат съвсем всички домашен отговорности – от извършването на покупки, готвенето и чистенето до съхраняването на питателните артикули и сготвената от нас с обич храна. На първо място може да се запитаме по какъв начин оптимално да оползотворим храната и да сведем до най-малко разхищението. По силите ни е да съхраним вкусовите и хранителни стойности на продуктите благодарение на тествания способ – заледяване. Така можем да се любуваме на свежите летни плодове още дълго, както и да се погрижим за храна, която ни е останала, само че желаеме да използваме по-нататък във времето.

Не бързайте да се отървете от презрелите банани. Те са идеалният асистент, когато желаеме да разнообразим десертите си. Замразете ги и си направете домакински сладолед. Възползвайте се по най-хубавия метод от наличното. Така по едно и също време пестите средства и разполагате освен със здравословна, само че и с вкусна опция. За задачата може да откриете в dm форма за сладолед на Profissimo, с която приготвянето на сладкото прелъщение става бързо и елементарно. Готвенето е развлечение, както за дребни, по този начин и за огромни.  ни осигурява необходимото и то на рационална цена, а за сладоледа, както знаем, сезон няма! Друг трик със сладките жълти плодове - когато пристигна време за почистване, може да вземем банановите обелки и да ги използваме за разчистване на праха по листата на растенията в стаята или да ги оставим 2 дни във вода, а след това с нея да полеем цветята си и да им осигурим коктейл от потребни субстанции.



Бананът се трансформира и във вкусно смути за здравословно начало на деня. Ако не разполагате с доста време да изпиете един утринен шейк у дома, можете да си вземете подкрепление в офиса - стъклени сламки, които са компактни и лесни за разчистване. С 6 бр. в пакета, може да раздадете на всеки член от фамилията си и да ограничите използването на пластмаса. 

Ако въпреки всичко вкъщи имаме артикул в пластмасова опаковка, можем да му вдъхнем нов живот. Това става лесно и комфортно в магазин на dm, където разполагат със специфичен резервоар за събирането и преработването на пластмасови опаковки от козметика и почистващи препарати. Необходимо е опаковките да дават отговор на следните условия: да са бели, светли или полупрозрачни и да имат един от следните знаци на дъното или на гърба: HDPE, PE, PP или PET. 



От огромна изгода в кухнята ни също биха били всевъзможни буркани, кутии за подправки и артикули и капачета от силикон. За да понижим отпадъка си е значимо да заложим на качествени съдове за предпазване, като например кутия за обяд от стомана, която ни подсигурява многократна и дълготрайна приложимост. Тази на Profissimo e лека и се затваря компактно. Всички знаем, че стоманата превъзхожда стъклото с продължителност и сигурност – критерии, които са изключително значими при съхранението на храна.



Преди да пристъпим към подготвянето на листата с артикули е значимо да си напомним да вземем със себе си чанта за пазар, с цел да ограничим пазаруването на найлонови торби. Редно е да не забравяме да обръщаме внимание и на различен значим аспект в кухнята – поддържането на отлична хигиена. Четката за съдове на Profissimo nature е от рециклиран материал. Тя елементарно почиства съдовете, без да оставя загатна за постоянно мократа кухненска гъба, която постоянно е дом на голям брой бактерии. Още един успешен метод да сверим часовника си и да бъдем в крайник със актуалния свят.



На всички ни се е случвало, дълго откакто сме изпрали прането да ни липсва някой и различен чорап, който се е скрил безследно. С торбите за разделно пране, които още веднъж са основани с мисъл за природата, можем да избегнем сходни обстановки и да сме сигурни, че дрехите ни са в добри ръце. Те са направени от устойчив материал и са извънредно здрави и качествени.



Все повече хора в днешно време развиват алергии от тежки ароматизатори. Затова можем да заложим на прелестен мирис вкъщи, който поглъща нежеланите миризми по гальовен метод, с мисъл към природата и към нас самите. Присъствието на ароматизираните вълшебни пръчици на Profissimo е доловимо, без да се натрапва. Създава ни това чувство за уют и непорочност, което постоянно свързваме с най-любимото ни място на света –  нашият дом.



С поддръжката на 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР