За всички морски общини ще бъде трудно да реализират преди

...
За всички морски общини ще бъде трудно да реализират преди
Коментари Харесай

Тихомир Янакиев: Община Созопол залага основно на български туристи това лято

За всички морски общини ще бъде мъчно да осъществят преди летния сезон преходните си планове от предходната година. Има и такива, които са запланувани за тази година, само че няма изясненост по кое време ще стартират дейностите по тях. Част от аргументите са в късното приемане на държавния бюджет, тъй като трябваше да се знае с каква финансова рамка ще разполагат общините.
В Созопол, няма по какъв начин да се предвижда какво ще бъде лятото, само че все пак кметът Тихомир Янакиев поглежда положително. В момента е в застой планът за Автогарата в Черноморец, главно по виновност на Министерството на културата, уточни Янакиев:

„ На 20 метра от нас се построява огромен капиталов план на частна компания. Техният план се съгласува извънредно бързо и при изискванията на археологическо наблюдаване. За нашия, който се намира на 20 метра се оказва, че това не е допустимо, тъй като би трябвало да се вършат разкопки, само че нас не ни устройва, тъй като не знаем какъв брой време ще бъдат тези разкопки. Няма по какъв начин да отворим града и след това да сме в неопределеност 1 или 2 години ще не престават тези разкопки. Все отново ние сме Община, институция, по тази причина и аз чаках поддръжка за тези действия от друга институция, само че очевидно това няма по какъв начин да стане в лицето на Националния институт за недвижимо културно завещание (НИНКН). 

Не дръзвам да предвиждам нищо за това какъв летен сезон да чакам. Искрено ще се веселя в случай че нашите сънародници изберат още веднъж Созопол, само че на фона на това, което се случва в Украйна не съм оптимист. Затова споделям, че чакам българите да са на нашето Черноморие, за задачата и ние би трябвало да предложим на туристите по-висока услуга.  В Созопол  предстои асфалтиране на няколко улици, поправки и създаване на напълно нови улици в квартал „ Месаря “, създаване на улична дъждовна канализация. Общината може да обезпечи улеснение с паркирането. Сметопочистването да бъде на по-добро равнище, като допускам Старият град ще бъде изцяло оборудван с новите контейнери. Трябва да предупредим, че новите паркинги ще имат нови цени тази година, ще бъдат с по-високи цени предвид на разноските, които сме създали досега. Става дума за бариерите, оборудването с камери, паркоматите, които поставихме за по-голямо улеснение на хората, които желаят да паркират.  Като цяло в община Созопол активността „ Транспорт " е с приоритет.

Преди лятото започнаха и ремонтните действия по пътната инфраструктура. До 8 май остава затворено за придвижване на коли кръстовището сред улиците „ Републиканска “ и  „ Одеса ”. Причината е действия по плана за отводняване в региона и асфалтиране на сектора. Алтернативен маршрут е ул. „ Ропотамо “. 
Ремонти действия има и до 15 май за региона на базар " Кулата " в посока ул. " Рибарска ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР