За всеки повод или без повод, за всеки празник или

...
За всеки повод или без повод, за всеки празник или
Коментари Харесай

Моята уникална солена торта

За всеки мотив или без мотив, за всеки празник или делник - поднесете парче от тази уникелна солена торта! И да ви е сладко!

Необходими Продукти

За палачинките


● яйца - 3 бр.
● прясно мляко - 1 литър
● брашно - 500 г
● сол - 1 щипка
● захар - 1 щипка
● олио - 50 мл

За плънката


● кисели краставички - 1/2 буркан (200 - 300 г)
● майонеза - 2 кофички (по 150 - 200 г)
● лютеница - 1 буркан (400 г)
● кашкавал - 200 г
● сирене - 150 г
● алена чушка - 2 бр.
● домакински суджук - 1 бр.
● луканка - 1 бр.
● кренвирши - 2 бр.
● маслини - 200 г без костилка
● маргарин - 250 г

За декорация


● моркови - 2 бр.
● маслини - 50 г
● кисели краставички - 3 бр., настъргани
● алена чушка - 1 бр.
● кренвирш - 1/2

Начин на подготвяне

В купа се чукват яйцата и се разрушават с телена бъркалка. После се прибавя млякото и отново се разрушава. Когато млякото и яйцата да добре разрушени, към тях стартира да се прибавя брашното, като непрестанно се бърка. Сместа би трябвало да стане гъста като боза. Ако брашното, което съм показала, ви е малко, прибавете още.

Включвате котлона на междинна степен и слагате междинен на величина тиган. Капвате малко олио. Изчаквате хубаво да загрее и когато е готово, слагате от сместа благодарение на черпак, който също да е междинен на размер.

Разстилате на всички места от сместа благодарение на въртеливи придвижвания на китката и по този начин изпичате всички палачинки. Хубаво е да сложите в палачинковата примес и малко олио.

Докато се пекат палачинките, си пригответе продуктите за плънката.

Кренвиршите се нарязват на шайби, луканката и суджукът - на тънки части, кашкавалът и сиренето се настъргват, киселите краставички също, чушките се нарязват на линии, маслините се разцепват на две половинки.

Щом и палачинките и продуктите са подготвени, е време да стартираме реденето на солената торта. В подобаващ поднос сложете първата палачинка и я намажете с майонеза. Поръсете с кашкавал, сложете от краставичките, луканка и линии чушка. Поставете втората и я намажете с лютеница.

Поръсете от сиренето, прибавете суджук, маслини, краставички. Третата палачинка намажете с маргарин. Сложете кашкавал, чушка, маслини, кренвирши.

Моята неповторима солена торта е подготвена.

Така редувайте, до момента в който ви свършат палачинките. Когато тортата е съединена, я намажете цялата с майонеза. Отстрани я полепете цялата с настъргани кисели краставички, от горната страна поръсете с кашкавал.

С белачка обелете морковите и направете розички от обелките. Закрепете ги добре в профил към тортата. Между всяка сложете половин маслинка. Отгоре подредете кренвирш и линии чушка.

Направете още една роза от морковена облека и я сложете в средата на тортата. Отстрани подредете маслинки и това е.

Тортата би трябвало да престои няколко часа в ледник.

Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР