За всеки от нас е приятно и полезно да се

...
За всеки от нас е приятно и полезно да се
Коментари Харесай

Ако правите ТОВА, кърлежите ще странят от вас

За всеки от нас е прелестно и потребно да се разхожда в парка или измежду природата. Добре е обаче да не забравяме за паразитите, които нормално се срещат точно по тези места. Кърлежите могат да се окажат и доста рискови за здравето ни. Те могат да са носители на голям брой болести, по тази причина е нужно да създадем всичко належащо, тъй че да не се трансформираме в тяхно леговище и храна.

Ще споделим с вас няколко способа, с помощта на които ще съумеете да се предпазите от паразитите по отговарящ метод.

Ето ги и тях:

Изберете широколистни, а не иглолистни гори

Запомнете, че кърлежите не населяват всевъзможни места. Те са фенове на иглолистните гори, а не на широколистните. Ако желаете да избегнете среща с тях, предлагаме ви да организирате разходките си по места, където вероятността да се срещнете очи в очи, е доста по-малка.

Носете дълги облекла в светли тонове
 Няколко скилидки чесън и кърлежите ще стоят надалеч от вкъщи ви Няколко скилидки чесън и кърлежите ще стоят надалеч от вкъщи ви
Със стоплянето на времето, кърлежите стартират да се появяват и да се трансформират в част от всекидневието ни. Тези вредители могат да се ок...

Ако сте възнамерявали почивните дни да ги прекарате измежду природата, би трябвало наложително да помислите и за облеклото си. Най-добре би било, в случай че заложите на ленени панталони и ризи, които покриват ръцете и краката. Задължително изберете светлите тонове. Така ще можете да забележите паразитите, още преди да са се забили в тялото ви.

Носете шапка на главата си

Ако обичате зеленината и никой и нищо не е в положение да ви откъсне от естествените дадености, носете наложително шапка върху главата си. Косата е идеална среда за кърлежите. Дори ви съветваме по време на разходката, на няколко пъти, да извършите бърза инспекция на региона зад ушите и врата, където шапката не покрива.

Сложете няколко капки евкалипт към слънцезащитния си крем
 НИКОЙ не вярваше, че това избавя от КЪРЛЕЖИ, само че в този момент всички са единомислещи НИКОЙ не вярваше, че това избавя от КЪРЛЕЖИ, само че в този момент всички са единомислещи
Само като си помислим за кърлежи и тръпки ни побиват. Тези дребни инсекти могат да се окажат същински рискови за здравето на човек. Голя...

Още един прийом, който ще ви помогне да избегнете среща с паразитите. Не забравяйте да намажете тялото си със слънцезащитен крем, към който да добавите няколко капки етерично масло от евкалипт. Тази миризма отблъсква освен кърлежи, само че и всички останали инсекти, които имат навика да жулят и хапят.

Задължително огледайте тялото си след разходка

След като към този момент сте вкъщи и разходката е завършила, не забравяйте деликатно да огледате тялото на всеки от фамилията. Най-съсредоточено внимание обърнете на сгъвките на коленете, гърди, подмишници, шия, уши.

Придържайте се към тези начини и сме сигурни, че в никакъв случай няма да пострадате от захапване от кърлеж!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР