За влошаване на метеорологичните условия тази нощ предупреждават синоптиците. От

...
За влошаване на метеорологичните условия тази нощ предупреждават синоптиците. От
Коментари Харесай

Обявен е червен код за обилен снеговалеж в областите Смолян и Кърджали

За утежняване на метеорологичните условия тази нощ предизвестяват синоптиците. От Агенция " Пътна инфраструктура " поучават водачите да бъдат деликатни и да не подхващат пътувания, в случай че те не са наложителни. Прогнозите за най-силен снеговалеж са в Северна и Западна България. Вижте директното включване на Ирина Николова.

За момента обстановката в Благоевградска област е спокойна, всички пътища са проходими. Няма затворени сектори. През деня тук-там преваляваше сняг, само че снежната покрива не съумя да са задържи. От пътната организация осведомиха, че над 3 000 машини са в подготвеност в цялата страна да почистват секторите, където вали сняг.

При внезапно утежняване на времето ще бъде ограничавано придвижването на тежкотоварните коли, в случай че се наложи трафикът може да бъде спрян напълно. Очаква се снежната покрива тук-там в планините да доближава до 30 сантиметра. От полицията поучават да се избират първокласни пътища.

Отворен за всички коли е проходът " Предел ". Въпреки това водачите би трябвало да бъдат готови за зимни условия, защото е допустимо тук-там да има заледявания.

Нормална е ситуацията в Смолянска област. Навсякъде вали слаб сняг, само че републиканските пътища се почистват и опесъчават. Почистен е и проходът " Шипка ". От поддържащата компания са обезпечили дежурни екипи и машини, които да почистват пътя. В Русенския район през днешния ден температурите паднаха до минус 5 градуса, духаше и мощен вятър.

Всички пътища са отворени. В София над 100 снегопочистващи машини са на терен и обработват улиците и булевардите, по които се движи градския превоз, рискови и стръмни сектори, както и общинските пътища и Южната дъга на Околовръстния път. В регион Триадцица се употребяват нови машини за разчистване на велоалеи и тротоари. Те са по-малки и щадят инфраструктурата.

Във Варна, Шумен и Бургас ситуацията също е спокойна. Върбишкият проход остава затворен за всички типове транспортни средства, Ришкият, Котленският и Айтоскиятса са отворени.

Очакванията на синоптиците са през идващото денонощие ситуацията в страната да се усложни и температурите да паднат. Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от сняг. Затова в цялата страна на следващия ден е разгласен оранжев код. В областите Смолян и Кърджали се чака да има виелици и снегонавявания, там е разгласен и червен код. Очаква се през идната седмица температурите да продължат да се намаляват и да доближат до - 14 градуса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР