За вино винаги има повод и причина да се говори.

...
За вино винаги има повод и причина да се говори.
Коментари Харесай

6 тенденции, които определят какво вино ще пием през 2023 г.

За вино постоянно има мотив и причина да се приказва. Във виното има приказки, митове даже, безчет неразказани истории, очакване, детонация от усети и напъните на всички ангажирани с производството му. И без да влизаме в непотребни разногласия дали през днешния ден, на 14 февруари или всеки един ден е празник на обичаната ни течност тук се опитахме да съберем трендовете свързани с производството и продажбите на вино, които да следите през 2023 година

Специалистите регистрират оживление и забавни трендове  на международния пазар за идната година. Динамиката на метеорологичните условия и световните събития провокират  все повече производителите, само че като цяло търсенето на вино остава мощно, даже процъфтява по нови и непредвидени способи.

 
               

Цветът не е това, което беше

Традиционните категории виновност, основани на разграничение съгласно цвета им, стартират да се смесват и „ преливат ”, защото новите генерации винопроизводители уголемяват границите и опитват в нови направления. Тези нови виновност постоянно се опълчват на стандартните класификации, попадайки някъде сред неясно алено и мрачно розе.

Тази наклонност е в сходство с възходящата известност на по-леките, по-ярки червени виновност, изключително тези, които се поддават на сервиране леко охладени. Все повече желанията се изместват към леко пино ноар, каберне фран, и.

Алтернативни опаковки

Пазарните изследвания демонстрират, че международният пазар на продажба на вино в кутии от разнообразни разфасовки  може да нарасне двуцифрено през идващите няколко години. Потребителите от ден на ден изискват улеснение, а портативните, леки кутии го обезпечават. Все по-голямо е търсенето на дребни количества от обичаната течност, комфортно опаковани в кен.

Засилен интерес към дребните бутикови мазета

Малките винарни и мазета навлизат все по-стабилно на пазари, доминирани преди този момент от огромни винопроизводители. Според компанията за прогнози световните търсения в интернет за дребни локални  производители  на вино са се нараснали със 150 % през последните пет години.

Околната среда е съществена грижа

В тези дни на възходяща угриженост за околната среда, доста клиенти търсят виновност, които са сертифицирани за веган, органични и стабилно създадени. Скорошно изследване на открива, че повече от половината консуматори световно се въздействат позитивно от брандиране и маркетинг, описващи начинания за резистентност.

Розе до дъно

Розето става все по-популярно през последните години, продължавайки да разчупва визията, че е напитка единствено за лятото. Тенденциите в категорията включват засилен интерес по-специално към пенливото розе, както и доста нарастване на цените, които потребителите са подготвени да платят за бутилка.

Мехурчетата стават все по-популярни

Потребителите все по-често избират пенливото вино като ежедневна напитка, която не би трябвало да чака специфичен мотив. Някои наблюдаващи от промишлеността даже предвиждат, че продажбите на пенливо вино ще намалеят  значително спрямо продажбите на бира за идната година, което на нас ни звучи прекомерно самоуверено, само че пък дано отнови признаем In vino veritas!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР