За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния

...
За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния
Коментари Харесай

За Великден: Пускат движението по част от пътя Мездра-Ботевград

За Великден ще бъде пуснато придвижването по част от скоростния път Мездра-Ботевград в сектора сред селата Новачене и Скравена . Трасето е към 7,5 километра , включвайки и обхода на Новачене, оповестяват от Министерството на районното развиване и благоустройството.

Новината заяви персонално министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков . Днес той дружно със заместник-министър Николай Шушков и ръководителя на УС на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Венцислав Ангелов направиха инспекция на строителството на пътя Видин – Ботевград в сектора сред с. Лютидол и Ботевград.
 БГНЕС
Напреднали сме извънредно доста и продължаваме да работим интензивно “ , сподели след инспекцията министърът и заяви, че секторът е с настрана позволение за градеж и ще бъде въведен в употреба настрана. Той напомни, че първото позволение за градеж е от 2016 година за сектор от един километър, а в останалата си част разрешенията за градеж са главно от края на 2020 година
 БГНЕС
По време на днешната ревизия министърът акцентира, че проблемите с построяването на пътя са извънредно огромни и всеки километър автомагистрала и скоростен път в този район на България са доста значими за хората.

Архитект Шишков благодари на строителите за интензивната работа през последните месеци и акцентира, че когато строителят напредва, е напълно рационално да му се заплаща, с цел да може да бъде подтикван и той да си свърши работата.

„ Когато страната е неизправна страна, не може да желае нищо от строителя, само че когато страната е изправна, може да изисква строителят да строи качествено и в период и ние това вършим “, съобщи министърът. Той заяви, че за свършената работа досега са разплатени 75 млн.лв.

За останалата част от скоростния път сред Мездра и Ботевград се вършат промени в Подробния организационен проект, с цел да се трансформират плануваните пет кръгови кръстовища, които е трябвало да бъдат на едно равнище.
 БГНЕС
„ Работим, с цел да бъдат построени по този начин, че този път да бъде с същински статут на скоростен път и чакам до към месец и половина да бъдат утвърдени ПУП-овете “, изясни още районният министър. Той беше безапелационен, че доста по-рано е трябвало да се случи проектирането и строителството на скоростния път Ботевград – Видин. В момента се работи интензивно – тук-там по отчуждаване, на други места по строителство, а на трети по одобрение на Подробни устройствени проекти, стана ясно още от думите на Шишков.

„ За завършването на целия скоростен път доста мъчно някой може да се ангажира със период “, изясни министърът и добави, че при бъдещите ПУП-ове се афишира на заинтригувани страни, планувани са въпреки и минимални сектори, в които следва да бъдат отчуждени терени.
 БГНЕС
„ Когато една процедура не зависи от одобряващия орган напълно, какъвто е казусът, никой не може да каже по кое време може да приключи строителството и всяко говорене в тази посока би изглеждало просто заричане без да бъде покрито във времето “, изясни районният министър.

Той заяви още, че също за Великден се планува да бъде пуснато придвижването и в сектор от автомагистрала „ Европа “ . Това ще са сред шест и седем километра от автомагистралата до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". А в четвъртък министърът ще направи инспекция на строителството и на автомагистрала " Европа ".

Очаква се за празниците и обходът за Бургас също да бъде приключен.
 БГНЕС
По мотив възможното повишение на тол таксите Иван Шишков разяснява, че с цел да имаме качествени и нови пътища, сигурно би трябвало да се направи стопански механизъм, в който страната да може да придобие запас, с цел да построява и да поддържа пътищата.

„ Чисто стопански, при всички положения, парите ще дойдат от държавния бюджет, въпросът е на преразпределение и по какъв обективен метод ще разпределим приходите и разноските на бюджета “, изясни министърът.

На инспекцията при Новачене пристигнаха и кметът на Ботевград Иван Гавалюгов и кметът на с. Трудовец Еленко Иванов. Двамата срещнаха министъра с наболели проблеми по инфраструктурни обекти и получиха увещание, че ще се търсят способи за решаването им.
 БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР