За въвеждане на стандарт за поведение на учениците и засилване

...
За въвеждане на стандарт за поведение на учениците и засилване
Коментари Харесай

2023-та, усеща се като 1989-а: Искат връщане на оценката за поведение на учениците

За въвеждане на стандарт за държание на учениците и усилване на дисциплината упорстват от профсъюз „ Образование “. Това споделят от синдиката в своя позиция.

" България през днешния ден е обхваната от следствията на моралната съсипия от последните десетилетия. Крахът на обичайните полезности разрушава имунната система на гражданското общество. Налагания с години фетиш на мутрите и чалга културата, разрушава обичайните християнски добродетели. Вече десетилетия

неограничената и обхваната от порока независимост манифестира в българското общество, медии и учебно заведение. И взима своите жертви – нашите деца и пораснали възпитаници.

Примерите за принуждение над деца и учители са безчет. За всеки сериозно мислещ е явно, че това се случва пред бездействащите погледи на държавните институции, демонстриращи незаинтересованост и безволие към войнстващите наставнически напъни за интервенция в ръководството на българското обучение.

Отрицателните последици от  този поощряван от МОН, РУО и Общинските институции  флирт с родителските активи, е повече от явен ",

разясняват още от синдиката.

От там напомнят, че от дълго време са предупреждавали за неподходящите последици от тази политика и оферират решения.

" Добре известни на обществото са нашите апели за институционално партниране към българското учебно заведение, за  ограничение намесата на родителите в работата на учителите и шефовете, за  въвеждане на стандарт за държание на учениците и

усилване на дисциплината в учебно заведение, в това число с въвеждане на оценка, която да я мери.

Последният случай с Дебора, който раздруса българското общество и провокира всеобщи митинги, е еманация на насилието, станало обичайно в българското общество и институции, в които няма никакви наказания за учениците – агресори и родителите – без родителско предопределение. За благополучие този случай не приключи съдбовно, само че в доста други развръзката е гибелна, прибавят от " Образование ".

Те насочат и няколко оферти за системата на междинното обучение -

да се съблюдава абсолютно учебния устав,

регламентиран в наложителен контракт, който всеки родител подписва с просветителната институция, да се ситуират принадлежности за учебното заведение –  административни и финансови, за възпитаници и родители, които не съблюдават ЗПУО и учебния устав,

да се вкара оценка за дисциплинираност на българските възпитаници, да се забрани нерегламентираната връзка сред родител и преподавател,

да се спре с политическата и административна поддръжка на всички български институции към всеки родител написал тъжба против просветителна институция.

И още:

" Да се инициира публичен спор, в който да се потърси консенсус във връзка възпитанието на учениците в посока нулева приемливост към възпитаници, които постановат експанзия към възпитаници, учители, родители и публични институции.

Синдикат " Образование " декларира, към този момент нямаме време за очакване. Необходими са ефикасни ограничения, освен в общото антиагресивно законодателство на всички български институции, само че и в мисленето на цялото ни общество.

Личният псевдокомфорт не може да бъде разменян с бъдещето на нашите деца.

Дошло е време за решителни стъпки за противопоставяне на всеки каприз от външните фактори за сметка на българското учителство и най-много на възпитанието и подготовката за живота на българските възпитаници, както в клас, по този начин и отвън него ", приключва позицията на синдиката.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР